Zeearend Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   9  °C.
Minimumtemperatuur:    6  °C.

17-02-2017

Vrijdag ochtend ik heb sinds gister middag al een behoorlijk pijn in mijn boven kaak en besluit om even er op uit te gaan. Ik breng de hulp-boswachter even naar school en dan eerst even tanken met de auto want die is ook weer leeg. Tjonge wou dat die dingen op water konden rijden. Zo na het tanken neem ik een keer een andere route en ga via de Oostvaardersdijk naar de Oostvaardersplassen of het oostvaardersveld. Wat is het weer toch slecht vergeleken met afgelopen woensdag. Vandaag grijs nat en koud. Ik ben bij de rotonde aangekomen om rechtsaf te gaan op de knardijk. Ik besluit om even bij het Oostvaardersveld te gaan kijken. Uiteindelijk draai ik de praamweg op en parkeer ik de auto vlakbij de oeverloperhut. En loop ik naar de hut toe helaas regent het een beetje dus laat ik de camera in de tas. Hier is het heel rustig ik kijk wat rond maar er is niet veel ik maak even een landschap foto met de telefoon en loop dan weer naar het hek. Als ik vlak bij het hek ben aangekomen komt Michael de rattenvanger net aangereden. Hij stopt even en stapt uit en we maken even een praatje. Ook kijk ik even naar zijn nieuwe auto en vraag of hij bevalt. Micheal geeft aan dat hij er erg blij mee is. Michael gaat weer verder met zijn ronde en ik loop nog even naar de poelruiterhut. Aangekomen in de hut begint het weer een beetje te regenen. Ik doe de tas even af en pak de camera er uit.

Er zwemt een groepje slobeenden in de verte. Ook een grote zilverreiger staat lekker te vissen. Helaas wel net buiten beeld van de camera. Het is koud en het begint wat harder te regen. Ik besluit om nog maar even te wachten maar mijn kaak begint wel steeds zeerder te doen. Hmm ga zo toch maar even de tandarts bellen dit voelt niet goed. Dan komen er wat slob eendjes aangevlogen die ik even op de foto kan zetten. Ook een mooie nijlgans ploft neer in het water.

En natuurlijk moeder meerkoet is ook aanwezig. Een leuke pimpelmees wil ook graag op de foto. Dat doe ik dan ook even. Een vlaamse gaai zit op het poelruiterpad met nog een paar vinkjes en zijn ze lekkers aan het zoeken.

Ik doe vast mijn tas weer om want ik ga zo naar huis heb pijn en heb het koud. Nog even een mooie gans op de foto zetten die langs komt vliegen.

Dan komt in eens alles mijn kant op meerkoeten, slobeenden, ganzen. Hé er moet iets aan de hand zijn. Snel kijk ik om me heen en jaaa daar is. Jez*s het is een zeearend niet normaal wat is dat ding groot.

Snel de camera er bij en laat de camera maar stomen. Geweldig om te zien de zeearend is echt aan het turen wat zal ik eten vandaag eend, meerkoet, of toch gans. Uiteindelijk vliegt de zeearend toch maar weg en zijn de meerkoeten eenden en ganzen weer even veilig. Ik pak ook de spullen en rij snel naar huis. Op de trekweg maak ik nog even melding bij Leo de boswachter van een witte bus die op een vreemde plek staat. Er komen mensen kijken geeft Leo aan. Zo ik ben thuis en bel gelijk de tandarts even en leg uit wat ik voel. Ik kan om kwart over een even bij hem langs komen. Nou dat heb ik geweten een fijne ontsteking in de bovenkaak dus even een wortelkanaal behandeling. Ik heb al 24 uur per dag pijn maar dit kan er ook nog wel bij. Één ding de foto’s van de zeearend heb ik mooi in de pocket. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Zeearend Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *