Vliegtuigen & Oostvaardersdiep

Maximumtemperatuur:   9  °C.
Minimumtemperatuur:    3  °C.

19-02-2017

Zondag ochtend ga ik eerst even mijn oudste dochter wegbrengen naar Amstelveen. Als ik dit gedaan heb dan ga ik even door naar de Polderbaan om daar even wat foto’s te nemen van de vliegtuigen. Bij aankomst is het behoorlijk druk en staan er veel mensen voor het hek. Ik parkeer de auto en loop naar het fietspad wat langs de landingsbaan loopt. Hier zoek ik een plekje uit om de vliegtuigen goed op de foto te zetten. Maar wat is het weer grijs en grauw.

Maar de vliegtuigen komen gelukkig achter elkaar binnen en probeer ik met een zo laag mogelijke sluiter tijd ongeveer 1/80 sec mooi op de foto te zetten. Ook deze foto’s maak ik uit de hand en zonder statief. Zo kan ik onder andere het regeringsvliegtuig cq het vliegtuig van ons koningshuis op de foto zetten. Wist ik ook niet hoor heb het thuis ook even moeten opzoeken maar het staat er op.

Na een poosje belt mijn dochter weer op of ik haar wil ophalen. Dus stap ik weer in de auto en rij haar kant op. Op de parkeerplaats in Amstelveen bel ik even dat ik er ben en komt ze weer naar buiten lopen. En stapt ze weer in, zo nu hoppie naar Almere rijden en dan even wat eten en de middag medicatie in nemen. Na het eten besluiten we dat we toch nog even een rondje Oostvaardersplassen gaan maken. Vrouwlief is even gaan sporten in de sportschool en de hulp-boswachter is bij opa en oma de boel onveilig maken. Dus ga ik nog lekker even op stap met mijn oudste dochter. Via de trekweg en de praamweg arriveren we bij de grote Praambult. Waar we de zeearend zien, wel heel ver maar toch mooi kunnen vast leggen.

Dan rijden we verder en stoppen we de auto vlakbij de poelruiterhut. We gaan via het poelruiterpad en komen we zo in de hut. We zijn nog met zijn tweetjes maar dat duurt niet heel lang of er komt een giga groep binnen onder leiding van een vrijwilliger van Staatsbosbeheer. De groep ik schat met dertig tot veertig mensen staan dus ineens in de hut. Hier en daar wordt het een en ander verteld en worden er een paar soorten gespot.

Waaronder een kuifeend en een meerkoet. Na een kort verhaal gaat de groep weer verder. En zijn we weer met zijn tweeën. Na een minuut of 10 en er niet echt actie meer is gaan wij lekker naar de auto lopen. In de auto met de muziek op tien besluiten we nog even op de oostvaardersdijk te kijken. Onderweg daar naar toe stoppen we nog twee keer. De eerste keer stoppen we even om de prachtige lucht met zonnen stralen door de wolken op de foto te zetten. De tweede keer stoppen we om de aalscholver kolonie op de foto te zetten vanaf de knardijk.

Nu op de parkeerplaats van de oostvaardersdijk en daar hangt een heel mooi toren valkje. Ik pak de camera en doe het portierraam open. Ik speel met de sluitertijd en maak een hele serie van de bewegelijke torenvalk.

Hierna rijden we via de Oostvaardersdijk richting huis. En vlak bij huis zie ik dat de EDAX en de CSD Seine in het Oostvaardersdiep afgemeerd liggen. Dat wordt toch nog even een keertje stoppen. En zo maak ik nog heel wat mooie foto’s van de werkschepen/baggerpontons van Boskalis.

Nu gaan we op naar huis het was weer genoeg voor vandaag. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *