Zeearend familie

Maximumtemperatuur:     20  °C.
Minimumtemperatuur:      11  °C.

 14-09-2022

Zeearend familie:

Aangekomen op de knardijk waar ik de auto vaak neer zet, en zo het gebied in ga van het oostvaardersveld. Moet ik even twee keer knipper met mijn ogen en maak ik mijn bril even schoon. Zie ik dubbel vraag ik me af of wat. Ik pak de camera en zoom in. In een boom ver van mij vandaan schatting op ongeveer een 900 meter. zie ik een aantal bruine stippen zitten. ik heb het toch goed gezien. Ik zag niet dubbel en ook mijn bril was niet vies. Er zitten toch echt 5 zeearenden bij elkaar in de zeearend familie boom.

Zal mij benieuwen wat deze ochtend dan gaat brengen. Zo aangekomen bij de krakeend hut en de watersnip zit al klaar voor de foto.

Ook maak ik nog maar wat foto van de zeearend familie. Ik blijf het heel imposant vinden, ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Maar het blijkt nog niet alles te zijn. Naast de zeearend familie boom staat nog een boom iets verder het bos in, maar daar zit ook nog een zeearend in. Dat betekend gewoon even 6 zeearenden. Niet normaal meer. Maar goed die zitten er voorlopig wel. Dus even kijken wat er vlak bij de hut gebeurt. De slobeend zit een beetje voor zich uit te staren dus staar ik even mee.

Een kokmeeuw komt even langs vliegen, en land op het eiland. Dan komt de eerste zeearend aangevlogen, aangemoedigd door twee familie leden vliegt de zeearend mij kant op.

De zeearend scheert of het water heen en komt steeds dichterbij. Hij vliegt zowat de hut in en maakt op het laatst nog net even de bocht omhoog.

Jeetje schrok er gewoon even van. Ik denk die klapt zo op de hut. Gelukkig niet, en de camera blijft gelukkig de plaatjes schieten. Met een grote boog vliegt de zeearend weer naar zijn familie. De kok meeuw ziet wel wat lekkers in de wintertaling en begint te plukken.

Doe dat nou niet zeg ik nog, gelukkig bedenkt de kokmeeuw zich snel en gaat iets anders zoeken. Vervolgens komt Ali aalscholver even langs vliegen en zo zet ik Ali even op de foto.

Stiekem is een van de zeearenden via de achterdeur ontsnapt maar uiteindelijk zie ik hem nog net. En probeert de zeearend een eendje te pakken net naast het eiland. Maar dat lukt deze jonge zeearend nog net niet.

Dus vliegt de zeearend nog maar even door naar een van zijn eerdere prooien. Maar dat vindt zijn broer dan weer niet oké en komt zich er even mee bemoeien. Vervolgens vliegen alle andere zeearenden ook uit de zeearend familie boom. En ja welke moet je dan volgen wie gaat waar naar toe. Nou op goed geluk dan maar. Uiteindelijk is het van korte duur en zijn ze na enkele minuten allemaal weer terug in de boom. Nou ja bijna allemaal. Mis er volgens mij één, even tellen ja kom er een te kort. Ik kijk weer voor me uit, ziet ie gewoon op een tak op het eiland.

Hoe groot ze ook zijn ze kunnen heel sniekie langs vliegen en aankomen. Er zitten er weer vijf in de boom en één zit in de tak op het eiland dus zijn het weer zes zeearenden. Dan vliegt hij van de tak en komt mijn kant op vliegen. En weer kan ik een prachtige serie maken.

Wat een super vogel is het toch. Dan wordt het weer onrustig in de zeearend familie boom en komt de volgende zeearend aangevlogen. Ook dit is een jonge zeearend en dit is een gezenderde zeearend. Deze jonge vogel krijgt even begeleiding tijdens zijn vlieg les van de kraai.

De zelfde kraai die eerder deze week de bruine kiekendief begeleide. Na wat vlieg bewegingen zitten alle vijf zeearenden weer in de boom. En kijken ze over de plas of er wat te eten valt. Maar op de achtergrond komt er al weer een nieuwe lading voedsel aan dus ze blijven allemaal maar even rustig zitten.

En in de boom naast de familie boom zit ook zeearend nummer zes. Die ook rustig de ganzen voorbij ziet komen. Dan ineens zie ik een nieuwe zeearend dat is dus nr zeven. Dit is een mooie volwassen zee arend goed te zien aan de mooie witte staart.

En dat is even vechten in de lucht. Moeder of vader laat even zien aan de jonge zeearenden waar hun plaats is. Uiteindelijk zijn ze allemaal samen in de zeearend familie boom. Niet normaal gewoon zoveel bij elkaar nog niet eerder gezien.

Zo dat was wel weer een ochtendje, de watersnip komt nog even gedag zeggen. En een van de zeearenden vliegt nog even over de hut.

Zo dat was het voor vandaag. Bedankt voor het lezen en kijken naar de zeearend familie. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *