Bewolkt of mooi weer

Maximumtemperatuur:     20  °C.
Minimumtemperatuur:      11  °C.

 19-09-2022

bewolkt of mooi weer:

Het is een bewolkte dag vandaag maar besluit om er toch even uit te gaan. Zolang het niet regent en te koud is kan ik nog op stap. Dus pak ik mijn spullen bij elkaar en ga dan naar de krakeendhut. Aangekomen bij de knardijk en nu onderweg naar de hut. Het is redelijk stil en er is veel bewolking. Dat maakt het altijd wel een uitdaging voor de foto’s. Er is op dit moment niet veel beweging in en op het water. Met uitzondering in de lucht. Daar vliegt even een sperwer voorbij. Kon hem nog net vast leggen deze sperwer.

Ook de bontbekplevier is heel even aanwezig.

Maar vliegt dan snel weer weg voor het gevaar. Niet veel later komt de gezenderde vriend weer aangevlogen.

De zeearend met (zender) Duikt snel naar benden en land bij het achterste eiland.

Om zo een hapje te nuttigen wat daar nog in het water ligt. Wie wat bewaard heeft wat zeggen ze. En daar peuzelt hij wel even van.

Het is inmiddels ook een beetje gaan regen. De zeearend heeft er genoeg van en vliegt weg. Wel vliegt hij mijn kant op en het lijkt er op of hij wilt schuilen in de hut voor de regen. Hij kijkt even goed naar beneden of er misschien nog plek in de hut is. Helaas is dat niet het geval en vliegt de zeearend verder.

Een mooi grauwe gans komt ook even langs vliegen.

Een ree staat aan de overkant even wat lekker weg te snoepen, en die zet ik dus ook even lekker op de foto.

En dan komt er een prachtige andere roofvogel langs een hele mooie buizerd. Ook de buizerd komt heel dichtbij vandaag geweldig gewoon.

Zo dat was het dan voor vandaag. Toch nog een paar hele mooi platen kunnen maken van de rovers in het oostvaardersveld. Dus of het nou bewolkt of mooi weer is, er is altijd wel iets moois te zien en te beleven. Bedankt weer voor het kijken en lezen naar Bewolkt of mooi weer.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper (leven-met)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *