Kleine strandloper

Maximumtemperatuur:     24  °C.
Minimumtemperatuur:      14  °C.

 09-09-2022

Kleine strandloper:

Het is vandaag een beetje een wisselende dag een beetje zon wat bewolking maar verder blijft het droog. Ik ga weer op stap en het wordt weer het oostvaardersveld. Misschien verveeld het jullie maar mij niet hoor. Dit vindt ik een van mijn heerlijkste gebieden om te komen. Heb het al eerder gezegd, je weet nooit wat je tegen gaat komen. En vandaag wordt dat maar weer eens duidelijk. Ik kom net de hut binnen en de zeearend is net weggevlogen helaas maar waar.

Maar goed hij gaat verder op in het oostvaardersveld in zijn boom zitten. Dus stiekem hoop je dat hij nog even langs komt. Er zijn helaas weer aardig wat eendje de afgelopen dagen gesneuveld door de vogelgriep. Triest om ze zo te zien liggen. De slobeend en de bergeend zijn de eerste die langs komen vandaag.

En dan verschijnt de bruine kiekendief (v). Die toch wel even mooi wat vliegbeelden laat zien.

En dan ook nog even een dood eendje uit het water plukt. Als dat maar goed gaat i.v.m. de vogelgriep.

De grauwe gans komt ook aanvliegen.

Dan vliegen er toch weer twee zeearenden op uit de boom. Het zijn ver weg foto’s maar altijd leuk als ze gaan bekvechten in de lucht.

Een van de zeearenden land op het grote eiland en kijkt even om zich heen.

De mooie bruine kiekendief (v) krijgt even begeleiding van de kraaien wacht, en wordt zo veilig over de plas geloodst.

Dan zien we een leuke vos aan de overkant lopen. En die mag natuurlijk ook niet ontbreken in het verhaal van de kleine strandloper.

En ja daar is toch echt een kleine strandloper geland op het eiland voor de hut. Op aangeven van Harry zie ik hem nu ook zitten.

En schiet ik even een aantal kleine strandlopers de geheugenkaart in. Helaas is wel de zon even verdwenen maar dat mag de pret niet drukken van de kleine strandloper. Dit is weer zo een voorbeeld dat je eigenlijk nooit weet wat je tegen gaat komen. Dit is wel weer een hele mooie hoor. Ik kan het weer op het lijstje afvinken. Nou heb ik niet echt een lijstje hoor maar klinkt gewoon leuk. Zo ook het lichaam kan al deze spanningen niet meer aan het het is genoeg geweest voor vandaag.

En dan zeg ik weer bedankt voor het lezen en kijken naar de kleine strandloper. En graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *