Lepelaar André

Maximumtemperatuur:     24  °C.
Minimumtemperatuur:      14  °C.

 07-09-2022

Lepelaar André:

Vandaag een combinatie dagje, ik ga eerst even naar de Oostvaardersplassen en daarna nog even naar het Oostvaardersveld. Maar de dag begint in de Oostvaardersplassen bij kijkhut de kluut. Even kijken bij de lepelaars en de flamingo.

En de lepelaars zijn er nog steeds in grote getalen. De camera wordt weer even te voorschijn gehaald en de foto’s vliegen weer op de geheugenkaart. De jonge lepelaars laten weer goed van zich horen en uiteraard zien. Helaas staat de flamingo ver in de keersluisplas maar toch leuk om op de foto te zetten.

Zo ik heb ze allemaal weer vast gelegd dus nu tijd om verder te gaan. Ik ga naar de grauwe gans hut ook in de Oostvaardersplassen. De auto weer geparkeerd en nu richting de hut. Aangekomen in de hut wordt ik gelijk verrast door een jonge waterral.

En in de struiken vlak bij de waterral ook nog een leuke tjiftjaf.

In de hoekplas staan ook weer veel lepelaars. Een grote groep besluit om te vertrekken en vliegen langs de hut. Hierdoor kan ik een paar mooie foto’s maken van de langs vliegende lepelaars. Eerst een mooie formatie groep van de lepelaar.

En daarna wat enkele ofwel achter blijvers. Nou ja en dan komt er een lepelaar voorbij met een regelkast op zijn rug. Zou die op afstand bestuurbaar kunnen zijn?

Of is dit de nieuwe drone versie van DJI. Nee even zonder gekkigheid dit is meetapparatuur. Deze is aangebracht door werkgroep lepelaar. Zodat ze alles van deze lepelaar kunnen volgen. Toch heel apart om te zien. Na melding gedaan te hebben bij de werkgroep lepelaar heb ik te horen gekregen dat het om lepelaar André gaat. En lepelaar André is ook al een keer in Spanje gespot. Zou toch wat zijn als ik Lepelaar André zelf ook nog eens in Spanje spot! Dan vliegt er even een bonte strandloper door het beeld wauw ook leuk.

Ook de oeverloper komt vandaag weer even gezellig buurten. En wordt dus veelvuldig op de foto gezet. Dat smaakt naar meer laat de oeverloper blijken en gaat op een van de paaltjes in het water poseren.

Als een echt model wordt de oeverloper even vast gelegd. Dan komen er weer een paar kamikaze piloten aangevlogen twee jonge lepelaars. Waarvan een denkt dat hij op een soort luchtfiets zit.

wat kunnen beesten toch rare dingen doen. Zijn net mensen!  En zo komt er nog even een prachtige jonge lepelaar langs vliegen. Wil je meer info over de lepelaar en wil je ze ook volgen klik dan op de volgende link volg lepelaar André

Om niet veel later gevolgd te worden door een zwarte ruiter, en zo schiet de zwarte ruiter voorbij en in de geheugenkaart.

Om daarna afgewisseld te worden door een prachtige watersnip aan de ander kant van de hut.

Zo dat was best een mooi aantal vogels voor vandaag. Nu ben ik een beetje stijf aan het worden, dus weer even een beetje beweging en op naar de auto. Nu ga ik nog even in het Oostvaardersveld kijken en dan bij de poelruiterhut. Het is hier verder rustig dat heeft ook te maken met de zeearend die in de boom zit. Maar een mooie zwaan komt toch even langs zij.

ook de slobeend is lekker aan het slobberen. Ik probeer nog even een libelle in vlucht vast te leggen en dat lukt.

Zo spullen pakken en tijd om naar huis te gaan. Op de valreep komt de ringslang nog even langs zwemmen.

maar dan is het echt tijd. Bedankt voor het lezen en kijken naar lepelaar André verhaal. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *