Grauwe franjepoot

Maximumtemperatuur:     27  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

 06-09-2022

Grauwe franjepoot:

Een grauwe franjepoot, ik had er nog nooit van gehoord maar ze bestaan echt. De grauwe franjepoot werd al een aantal dagen gespot in het Oostvaardersveld. Tja en omdat ik toch graag in het Oostvaardersveld ben was het dit keer op zoek naar de grauwe franjepoot. Dus spullen gepakt en op pad. Onderweg naar de krakeend hut waar hij het laatste gespot is. Bij binnen komst speur ik het water af. Er zijn veel eenden ganzen en veel kemphanen maar zie nog geen grauwe franjepoot. Maar ineens tussen een groepje grauwe ganzen zie ik twee wittige stipjes.

Even inzoomen met de camera en klikken maar. En ja dat zijn toch echt twee grauwe franjepoten. Zijn kleine stelt lopertjes die al zwemmend hun maaltje bij elkaar prikken met hun dunne snavel. Nou die heb ik er maar weer even mooi opstaan. Een bruine kiekendief komt even naar het eiland vliegen en land op de hoek.

Een groep met kemphanen schrikt hier toch een beetje van en gaan op de vleugels. Ze maken even een rondje langs de hut om zo weer rustig te landen waar ze opgestegen waren.

Ook de twee grauwe franjepoten zaten tussen deze groep kemphanen tijdens de vlucht. Het was mij tijdens het fotograferen niet opgevallen, alleen nu tijdens het bewerken van de foto’s zag ik het. Hoog boven de hut vliegt een eenzame lepelaar die ik even op de foto zet.

En de mooie kwikstaart komt even op rietpluim zitten en dat is een mooie foto waard.

Dan kom de zeearend uit het niets even naar het eiland gevlogen. De zeearend komt daar even zijn voedsel weghalen.

Om dit verder uit het zicht en in de boom op te gaan eten. Ook de bruine kiekendief kom nog even een eendje uit het water plukken om deze op de kant te plukken en lekker op te eten.

Een berg eend zet ik natuurlijk ook nog even op de geheugenkaart. En inmiddels zijn de grauwe franjepoten iets dichterbij gekomen.

Dus maak ik snel weer een paar foto’s van deze kleine stelt lopertjes. Na het eten en drinken van de bruine kiekendief (m) maakt deze samen met de bruine kiekendief (v) nog even een verkenning ‘s vlucht langs en over de hut.

Om daarna uit het zicht te verdwijnen. Inmiddels is KLM vlucht oostvaardersveld opgestart en staat op het punt van vertrekken. Altijd mooi om langs de start / landingsbaan te kunnen staan en ze op de foto te kunnen zetten.

Dan komt er ook nog een sport vliegtuigje geland de groenpootruiter. Ook van deze groenpootruiter kan ik een paar leuke landings foto’s maken.

Daarna wordt de carrosserie ook nog even gewassen.

De slobeend sluit vandaag het verhaal poetsend af.

Ik zeg dan ook weer bedankt voor het lezen en kijken naar de grauwe franjepoot. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *