Winter Almere 2021

 

Maximumtemperatuur:      -3  °C.
Minimumtemperatuur:     -10  °C.

12-02-2021

Lang verwacht en dan toch nog gekomen, koning winter. Voor sommige mensen een happening voor anderen een drama. Ik zelf hang er een beetje tussen in.

Voor de fybromyalgie, Raynaud en artrose patiënten zijn deze periodes niet heel fijn. Maar een mooi winterlandschap vindt ik wel heel mooi om te zien. Toch blijf ik liever binnen met deze kou. Omdat het voor mij te veel energie kost. Maar toch kriebelt het zo nu en dan om toch even naar buiten te gaan. Om dan met de camera op stap te gaan. En zo heb ik van het winterlandschap een paar mooie plaatjes kunnen maken. Mijn eerste winter serie is op 10 februari gemaakt bij de Oostvaardersplassen in Almere.

Na dat ik de auto heb geparkeerd bij het bezoeker centrum de Oostvaarders, heb ik de spullen gepakt en ben ik naar mijn favoriete uitkijk plekje gegaan. Dit plekje is op het Frans Vera pad, hier heb je een mooi overzicht van wat er op de vlakte gebeurt. Helaas stonden de konikpaarden, heckrunderen en de edelherten wat ver weg.

Toch wel een paar leuke foto’s kunnen maken zo over de vlakte. Een van de vele vossen die in het gebied zijn, kwam toch wat dichterbij.

En zo kon ik van de vos een leuk zetje schieten. Vandaag was de eerste ijsmeester ook op het ijs!

Ik heb zo mijn bedenkingen over schaatsen in het natuurgebied maar dat is een compleet ander verhaal. Ook kwam ik nog foto maatje ( Danny ) tegen, en hebben we samen nog even de vos op de foto gezet en even gekletst.

Inmiddels is mijn energie level naar het minimum gezakt en is het tijd om naar huis te gaan. Op de valreep nog even de staartmees op de foto.

En zo zijn de veertig minuutjes weer omgevlogen. Nu snel naar huis opwarmen en de accu weer proberen op te laden.

De volgende dag 11 februari breng ik mijn oudste dochter naar het topsportcentrum in Almere-Poort. Aangezien ze daar een praktijkles heeft. Tja en dat gaat allemaal door ondanks de Corona. Sta er regelmatig van versteld hoeveel risico er door scholen en regering genomen worden. En dit levert dan voor mij ook weer een groot risico op. Maar kan moeilijk tegen mijn dochter zeggen dat ze niet mag gaan, aangezien dit een onderdeel is van het tentamen. Maar goed ik dwaal weer af. Inmiddels heb ik haar afgezet en heb ik even de tijd om in de buurt te buurten. En zo zet ik koers naar Pampushaven aan de Oostvaardersdijk. Ik zet de auto op de partkeer plaats en pak de camera spullen. Het eerste wat ik zie bij aankomst is een heel groot ei. Lijkt wel een ei uit de film Cocoon.

Er ligt in de Pampushaven ook weer mooi spul op mij te wachten, een aantal mooie schuiten van Boskalis. Deze kan ik zo weer vast leggen op de geheugenkaart.

Ik heb mijzelf lekker kunnen vermaken rond de Pampushaven. En natuurlijk ook mooie winterplaatjes gemaakt, al zeg ik het zelf.

Geniet weer van de foto’s.

Tja dit waren een paar mooie foto’s van Koning winter, maar nog geen winterplaatjes vanuit het bos. Zou ik dan toch nog even, ja ik probeer vandaag 12 februari nog even een paar plaatjes van het besneeuwde bos te schieten. Ik ben om even voor half elf in het entreebos. Of wel Oostvaardersbos en lang geleden noemde we het fluitbos. Maar goed allemaal te veel informatie. Het entreebos is het deel wat op dit moment nog vrij toegankelijk is, en zo stap ik in de diepe sneeuw het entreebos binnen.

Omdat ik redelijk vroeg ben staat de zon nog niet heel hoog en kan ik mooie plaatjes door de bomen schieten. Uiteraard bevinden zich de eerste ijspretletters zich al op het ijs. Ik maak het niet te lang aangezien de dagen hiervoor ook al heel wat energie hebben gekost. Ik maak mijn laatste foto’s van het bos en loop snel terug naar de auto. Vlak bij de auto heb ik nog even een gelukje, en kan ik een mooie waterral nog even vast leggen.

Als afsluiting rij ik nog even naar het Oostvaardersdiep. Om zo hier nog even de laatste foto’s van vandaag te maken. En ook hier bij het Oostvaardersdiep is het een winter wonderland. Ook het IJsselmeer is behoorlijk dicht gevroren en wordt opgehouden door een van de ijsbrekers die er varen. Zodat het scheepvaart verkeer door kan gaan.

Dit was het voor vandaag en de aankomende dagen. Aangezien de schaats gekte nu echt aan het los barsten is. Ik blijf veilig thuis en ga genieten van de foto’s.

Bedankt voor het lezen en kijken van het blog.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *