Konikpaarden Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:      20  °C.
Minimumtemperatuur:       11  °C.

24-08-2020

Konikpaarden Oostvaardersveld:

Het is maandag, tijd om te kijken of ik even in de Poelruiter hut of de Oeverloper hut kan kijken. Ik pak de spullen bij elkaar en ga die kant op. Daar aangekomen staan er helaas al weer vijf auto’s. Dat betekend dat er minimaal al drie mensen in de hut zijn. Ik ga het er dus niet op gokken en rij verder. Ook bij de Oeverloper hut zie ik al wat mensen staan. Zou het dan bij de grauw gans hut minder druk zijn. Ik ga toch even kijken of dat zo is. Dus rij ik via de knardijk naar de grauw gans hut. Daar aangekomen, wat denk je. Nog veel meer auto’s. Ik tel er vandaag, even kijken hoor het zijn er in totaal tien. Tien auto’s dat betekent, dat ook deze locatie niet door gaat. Er zijn hier op dit moment minimaal al tien mensen in de hut. Gezien de hoeveelheid auto’s. Ik blijf dit onbeschrijfelijk vinden. Onbeschrijfelijk, dat ze niet alleen voor zich zelf het risico nemen. Maar dus blijkbaar ook niet veel aan andere mensen denken. Tja ik laat het hier maar bij. Wat nu ik baal wel een beetje hoor. Maar goed, ik ga weer verder en besluit om even de prachtige konikpaarden te gaan bezoeken in het Oostvaardersveld.

Daar aangekomen staan ze lekker dichtbij. Nu alleen even het hekje door. En daar staat op de uitkijk heuvel moeder en dochter konik. Daar maak ik dan ook even snel een plaatje van. En wat hebben ze hun best gedaan om er mooi op te komen. Ik heb bewust de foto omgezet naar zwart / wit, aangezien ik dat in deze zetting heel erg mooi vindt.

Ik blijf even bij deze groep konikpaarden, en ga even genieten. Maar ook ik moet toch af en toe even wat stappen naar achteren zetten. Aangezien de konikpaarden toch wel erg dichtbij komen. En ik vind konikpaarden heel mooi, maar ze moeten wel een beetje op afstand blijven.

Zo wat ga ik nu doen. Hoe ga ik nu verder na deze prachtige platen van de konikpaarden. Ik voel even diep van binnen en kijk hoe mijn accu is. Nou oké voor deze keer maak ik een gokje. Ik ga naar de krakeend hut en de konikpaarden lopen vast vooruit. Althans dat gok ik even dat ze de zelfde richting op gaan als dat ik wil.

En inderdaad komen we elkaar weer tegen voor de ingang van de krakeend hut. Ik wacht even met verder lopen, tot ze allemaal langs het hek zijn gelopen. Kan ik even bijkomen. Het blijft elke dag weer een afweging maken wat kan ik wel, en wat kan niet. En dit was vandaag eigenlijk weer even te veel hooi op het vorkje nemen. Maar ben er nu dus lekker naar de hut en nu maar hopen dat er niemand is. En wat denk je, de hut helemaal alleen voor mij.

Nou ik kan je zeggen dat is een heel prettig gevoel. Zo ik zet de spullen even neer en ga even zitten. Ik kijk naar buiten en wat zijn de luchten op dit moment super mooi. Ik probeer dan ook dit even vast te leggen op de camera. Ook is het lekker druk met ganzen. De Grauwe gans is er, maar ik zie ook de Grote Canadese gans.

Ook zijn de boerenzwaluw en de oeverzwaluw weer lekker druk bezig rond de hut. En zo heel af en toe komen ze even uitrusten op een takje.

En dan grijp ik me kans natuurlijk. En zo vliegen ze weer in de geheugenkaart. Nu even een broodje eten en wat drinken. Ook de inwendige mens moet af en toe verzorgd worden. Mijn oog valt op iets zwarts in het water, en het is geen Aalscholver.

Het is een mooie Zwarte zwaan. Nou die heb ik nog niet eerder hier gezien. Dus even de camera instellen en even wat plaatjes schieten van de Zwarte zwaan. Ook de lepelaar zetten we even op de foto. Na een uurtje lekker helemaal alleen in de hut gezeten te hebben, pak ik de spullen en vertrek. En wat een timing op het pad kom ik uiteindelijk twee koppels tegen die naar de krakeend hut aan het lopen zijn. Pff dat is even mazzel hebben. Ik had de hut gewoon even lekker voor mij alleen niet verder vertellen hoor.

Ik sluit af met de konikpaarden en ga dan weer op huis aan. Ik ben helemaal kapot, bedankt weer voor het lezen en kijken. En graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *