Oostvaardersplassen controle ronde

Maximumtemperatuur:      27  °C.
Minimumtemperatuur:       21  °C.

21-08-2020

Oostvaardersplassen controle ronde:

Vrijdag ochtend pak ik mijn spullen. En maak ik me klaar voor mijn eerste controle ronde van dit jaar in de Oostvaardersplassen. Wat een tijd geleden zeg, dat ik mijn mooie passie mag en kan uitvoeren. En dat is natuurlijk fotograferen. Maar ook iets kunnen doen voor en in de natuur. Dus vandaag weer op controle ronde door het Oostvaardersplassen gebied.Bij vertrek uit het beheer kantoor was het nog niet zulk mooi weer. Het was wat grijs en ook nog een beetje donker. Maar door de zeearend, die vlak voor het moeras gebied op een boom stronk zat maakte een hoop goed.

En zo zette ik de zeearend op de gevoelige plaat en vertrok ik verder naar het moeras gebied van de Oostvaardersplassen. Zo is men druk bezig in het moeras gebied met de moeras reset. En worden de moeras dijken verstevigd. Dit gebeurd onder andere met een soort mini Edax.

Zo word de dijken dan weer verstevigd. Ik maak hier en daar natuurlijk wat foto’s van het moeras gebied.

En zo vervolg ik mijn route door het Oostvaardersplassen gebied. Wat blijft het toch een fantastische plek. En zo geniet ik verder.

De route vervolgt via het zanddepot om naar de grote grazers te gaan. Ze staan vandaag allemaal redelijk bij elkaar in de buurt. Aan de andere kant van de Oostvaardersplassen is Staatsbosbeheer bezig om de Konikpaarden af te vangen. Die nog in de vangkraal staan.

Zij worden vandaag naar een nieuw stuk gebracht in het verlengde van het Oostvaardersveld. Maar nu eerst de heckrunderen, wat blijven dit toch ook imposante beesten. Met die knotsers van horens op hun kop. Ze hebben al weer goed in de gaten dat ik er ben.

Een paar houden de wacht, en een ander groepje heckrunderen kan zo mooi nog even luieren. Maar daar is het ochtend alarm in de vorm van de nijlgans.

De nijlgans wekt alle heckrunderen en land even verder zo tussen het hoge gras. Maar ja die heckrunderen zijn toch wel groot, dus een doorstart is zo gemaakt. En zo vliegen de nijlganzen weer verder. Ik ga ook weer verder en ga nu richting de konikpaarden. Ik kom het eerste groepje tegen, en laat ze rustig passeren.

En blijf dus even wachten tot ze de overkant hebben bereikt. Ik rij verder en passeer ze langzaam. Natuurlijk maak ik ook weer wat foto’s. En ze blijven ook nog even staan kijken. Het konikpaard veulen staat even goed te kijken wat ik aan het doen ben.

Een van de familie leden ziet een ver familie lid en er wordt even kennis gemaakt.

Inmiddels heb ik ook een grote groep edelherten gespot. Niet normaal hoeveel het er toch weer zijn. Ze zijn een beetje verdeeld over de vlakte. Maar het zijn er weer heel veel. De edelherten blijven ver weg en ik kan ze helaas vandaag niet dichterbij benaderen. Dat is niet heel erg aangezien het zonnetje een beetje door komt.

Dan worden de foto’s altijd net even wat anders. Ik kan heel wat mooie plaatjes schieten van de grote groep Edelherten en de camera ratelt er op los. Ook de grote groep Konikpaarden ontbreken niet op de foto. Wat is het toch een prachtig gebied. Vindt ik dan. Ik ga beginnen aan mijn ronde door het Hollandse hout en sluit af aan het Frans Vera pad in Almere. Vandaag heb ik minder vuil en dumpingen aangetroffen. En dat is best positief. Maar het is altijd nog te gek voor worden wat ik allemaal moet oprapen om vervolgens in de vuilniszak te doen. Om dit naar onze Afvalstraat te brengen bij het beheerkantoor. Het was mijn dagje wel met gelukkig toch wat zonlicht en zo heb ik het dagje toch weer zonnig afgesloten.

Bedankt voor het kijken en lezen van het blog. Graag tot een volgend blogje

Groetjes, Casper (leven-met)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *