Natuurpark Lelystad

Maximumtemperatuur:      20  °C.
Minimumtemperatuur:       10  °C.

27-05-2020

Natuurpark Lelystad:

Woensdag middag lekker op stap naar Natuurpark Lelystad. Uiteraard samen met de hulp-boswachter. We hebben inmiddels gegeten en de medicatie weer ingenomen, en we hebben de spullen gepakt. Op naar het Natuurpark Lelystad. Tuut tuut, even bij de les blijven we zijn op de parkeerplaats aangekomen, en pakken de fietsen. We beginnen onze controle rondje bij de otters eens kijken of ze nu een keer wakker zijn. We fietsen het otter verblijf binnen en stappen af, en ja een is er in ieder geval wakker.

En zo kan ik een mooie foto schoot doen met de otter. De hulp-boswachter pakt even de verrekijker en kijkt mee. We zijn lekker alleen en hebben zo alle gelegenheid om lekker te kijken en foto’s te maken.

Zo kom pap we gaan naar de pater-davidsherten kijken, oké even de spullen in de tas en dan ga ik mee. En zo stappen we weer op de fiets en gaan we verder. Eerst komen we langs het eland park waar de elanden zouden moeten zitten. De elanden laten zich niet vaak zien op de open vlakte of van dichtbij. Vindt het altijd een kunst om er een te zien. Soms lukt dat maar heel vaak niet. Aangekomen bij de pater-davidsherten staan en liggen ze toch erg ver weg, een foto tussen alle bomen door lukt wel maar is niet heel mooi.

We besluiten om even om te fietsen zodat we wat dichterbij kunnen komen. En ja dat is veel beter. De groep pater-davidsherten liggen redelijk bij elkaar en zo kan ik toch een paar leuke foto’s nemen.

Een van de pater-davidsherten spreekt zijn harem toe, let op die hulp-boswachter is er weer en we worden op de foto gezet.

We nemen even pauze en nemen wat te drinken. Na het drinken stappen we weer op en gaan richting de Przewalski paarden. Onderweg komen we het jonge gezin meerkoet nog tegen die ik natuurlijk even op de geheugenkaart zet.

Wat zijn het toch een monstertjes om te zien als ze zo klein zijn. Aangekomen bij de Przewalski paarden is een van de paarden naar het strand toe gegaan en ligt lekker te zonnebaden. Geen gezicht natuurlijk als het Przewalski paard zo op zijn rug ligt te zonnen.

En we kijken gelijk even of ze ook de anderhalf meter regel goed na leven. Helaas moest de hulp-boswachter wel even constateren dat dat niet helemaal goed ging. Maar de hulp-boswachter vertelde mij, gelukkig zijn het dieren en hoeven ze het niet na te leven. Pff gelukkig dacht even dat ze een bekeuring ging uitschrijven. Zo op naar de wisenten als we ze kunnen vinden.

En ook de wisenten kunnen we mooi op de geheugenkaart zetten, inmiddels ben ik een beetje op en heb ik veel pijn. Dit laat ik aan de hulp-boswachter weten, die eigenlijk nog niet naar huis wil. Maar als pleister mag ze zo een ijsje uitzoeken dat verzacht het in ieder geval. Vlak bij het bezoekers centrum nog even een hele mooie afsluiting en dat is een mandarijn eend.

En natuurlijk het ijsje. Zo sluiten we het rondje af in Natuurpark Lelystad. Bedankt weer voor het lezen en kijken naar het blog. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *