Vissers van het oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:     12  °C.
Minimumtemperatuur:      08  °C.

03-10-2018

Vissers van het oostvaardersveld:

Woensdag ochtend ik heb de spullen bij elkaar gepakt en ben klaar voor vertrek. De scootmobiel ligt weer achter in en ik kan op stap. Via de bijna vaste route vertrek ik richting het oostvaardersveld. Op de trekweg stop ik nog even aangezien ik weer een afval stort vindt in het gebied van Staatsbosbeheer. Ik stop de auto en stap even uit om een paar foto’s te maken van de vuilstort. En meld dit even bij de boswachters. Ik stap weer in de auto en rij verder om zo bij de Praamweg uit te komen. Ik parkeer de auto en zet de scootmobiel in elkaar en vervolg mijn route. Als eerst even naar de oeverloperhut waar het heel rustig is, dus ik blijf niet lang. Ik stap op en ga richting de poelruiterhut. Daar aangekomen zitten er al heel wat vogelaars. En allemaal in afwachting van de ijsvogel. Ik pak mijn spullen even bij elkaar en ga naar buiten turen. En niet veel later komt de ijsvogel aangevlogen en gaat heerlijk voor de hut op een van de takken zitten.

En uiteraard kan ik het ook niet laten om toch weer een paar mooie plaatjes van de ijsvogel te schieten. De aalscholver is ook weer druk bezig om zijn maaltje op te vissen. En dat lukt hem aardig alleen zijn de visjes erg klein. Dus als hij boven is dan is de vis al naar binnen geglipt. Dan zie ik aan de overkant van de plas dat een aalscholver iets groots te pakken heeft. Ik kijk door de camera en laat hem ratelen.

Donders die heeft een aardige snoek te pakken. Maar ook deze grote snoek is in mum van tijd naar binnen gegleden. Niet normaal wat de aalscholvers naar binnen schuiven. Op de achtergrond is de waterral af en toe te horen maar natuurlijk niet te zien. Maar dan als een duvel uit een doosje vliegt de waterral vlak over het water.

Zo naar de overkant. En wat een mazzel ik had de camera in de hand dus het was schieten. En gelukkig raak. Ook zijn het mannetje en vrouwtje slobeend weer even op bezoek. Wat een prachtige eenden soort blijft dit ook.

Ook de fuut laat zijn vangkunsten weer goed zien vandaag. Dan komt er een aalscholver wat dichterbij de hut om te vissen. En natuurlijk hoop je dan dat de aalscholver een knoert van een vis vangt waar die even mee bezig is. Helaas hebben ze wel de nare eigenschap dat als ze een grote jongen vangen er gelijk mee weg te zwemmen. En fotografeer je dus de aalscholver vaak van af de achterkant. En bam hij komt boven met een redelijk grote snoek dus de camera’s in de hut schieten er op los.

Maar het is ook zo weer over de snoek zit al weer lekker in het buikje van de aalscholver. Maar niet getreurd de ijsvogel komt weer even buurten en vangt ook nog even een visje. Tja en zo blijf je lekker bezig.

Na het ijsvogeltje pak ik mijn spullen weer bij elkaar. Maar ik blijf kijken naar weer een aalscholver, en denk nou ik wacht nog even. Dat was maar goed ook hij komt met een grote brasem naar boven en die probeerde hij snel naar binnen te werken. Wand er zijn ook kapers op de kust.

Maar aangezien de brasem een nog al ronde form heeft zijn dit meestal ook de vissen die ze niet naar binnen krijgen. En er hele gevechten kunnen plaatsvinden onderling maar ook met zich zelf om maar de vis op te eten. Als laatste komt de ijsvogel nog vlak voor mijn lens zitten en geeft even een afschijt cadeautje.

De camera schrok er zo van dat de foto niet scherp is, is dat heel erg nou lijkt me niet de vieze rik. Ik stap weer op de scootmobiel en rij naar de auto. Bij de auto de spullen weer ingeladen, en dan trek ik toch de stoute schoenen aan, en rij nog naar het buitencentrum oostvaardersplassen. Hier pak ik de scootmobiel weer en maak toch nog even een rondje driehoek. Jammer genoeg is het erg stil in de driehoek.

Maar kan toch nog een paar mooi konikpaarden tussen het hoge riet vinden. Bij het wigbels eiland maak ik nog een paar overzicht foto’s.

Om daarna mijn rondje af te maken. En even later kom ik collega fotograaf Peter tegen en kletsen we even. Om ook samen nog even een torenvalk op de foto te zetten die voorbij kwam. Zo mijn rondje voor vandaag eindigt weer bij de auto en ben ik weer onderweg naar huis.

Bedankt voor het lezen en plaatjes kijken. Tot het volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *