Maximumtemperatuur:     12  °C.
Minimumtemperatuur:      08  °C.

01-10-2018

Niets is wat het lijkt:

Na een periode van heel veel onrust, stress, pijn, en strijd, probeer ik weer een beetje de draad op te pakken. De afgelopen periode was ik helaas niet in de gelegenheid om op pad te gaan. En moest ik eerst een beetje tot rust komen. Het lichaam de tijd gunnen om een beetje te herstellen. 8 jaar geleden lachte het geluk toe. Je komt iemand tegen waar je denkt oud mee te kunnen worden. En die me dingen uit handen kon nemen, maar ook samen dingen konden doen. Waar je verder mee door het leven kan. En voor mijn oudste dochter inmiddels 16 jaar was er ook weer iemand die de moeder rol kon oppakken. Ook lachte het geluk ons toe met de verwelkoming van een prachtig gezonde dochter inmiddels al weer vijf jaar. En zo zijn we anderhalf jaar geleden getrouwd en dit groots gevierd in Spanje. Maar soms lijken dingen niet zoals ze zijn, en dan valt alles ineens als een kaartenhuis in elkaar. En ben ik inmiddels gescheiden. Dan sta je er weer alleen voor.

Het is wel weer even aanpassen. Twee kids een huishouden met alles wat daarbij hoort. En natuurlijk mijn beperkingen. Dat stress iets met je doet is zeker. De afgelopen maanden heel veel last gehad van het lichaam. Maar ben ik ook lekker met de kids op vakantie geweest om even stoom af te blazen. En dat heeft wel even goed gedaan. Op dit moment heb ik gewoon minder tijd om mij bezig te houden met wat ik zo graag doe, fotograferen en de website. Maar ik probeer het weer een beetje op te pakken. En zo wil het dat ik vandaag voor het eerst in lange tijd een rondje heb kunnen maken in het Oostvaardersveld en het Oostvaardersplassen gebied. Waar ik natuurlijk weer veel te ver over mijn eigen grens ben heen gegaan. Want wat was het koud en winderig vandaag brrrr. Mijn ochtend begint bij de grote Praambult waar de konikpaarden staan. Ik parkeer de auto en loop even via het trappetje naar beneden. Er is zelfs tegenwoordig een trapleuning gemaakt. Super handig. Een paar veulens dollen met elkaar en een van hen kan vliegen.

Het is weer een prachtig gezicht om ze zo van dichtbij te zien. Hierna stap ik weer in de auto en ga ik naar het Oostvaardersveld. Als eerste ga ik even naar de oeverloperhut. Ik pak de scootmobiel en ga die kant op. En daar kom ik toch even een mooie ree tegen met een tweeling. Daar ga ik even van uit dan.

De ree heb ik al een lange tijd niet gezien. Ook omdat ik de afgelopen maanden natuurlijk niet geweest ben. Verder is het stil bij de oeverloper en besluit ik om toch maar naar de poelruiterhut te gaan. Er zitten al een aantal mensen in de hut. En zo te zien is de ijsvogel er. ik parkeer even de scootmobiel buiten en loop zachtjes naar binnen. En inderdaad zit de ijsvogel heerlijk op de stok in het ochtend licht. Hoe lang het zonnetje blijft nou denk niet heel lang gezien de donkere wolken die komen.

Na dat ik de geheugenkaart weer even vol heb geschoten met de ijsvogel, neem ik even de tijd om de foto’s te bekijken. Als een van de mede fotografen meld dat we bekeken worden, draai ik me om en een van de edelherten kijkt de hut binnen. Zo van wat doen die gekken daar nou steeds.

Dus snel de camera er bij en weer moet de geheugenkaart het ontgelden. En zo staan de edelherten er weer mooi op. Na al dit geweld komt Alie aalscholver ook even langs. En die doet flink zijn best om de vissen uit het water te vissen. En dat lukt hem aardig vandaag.

Ook de fuut is nog druk bezig om zijn kindje te voeren en vist het ene na het andere visje boven water. Om deze vervolgens te voeren aan de jonge fuut. Een grote meeuw cirkelt al even rond de hut en duikt dan het water in. Er ligt vermoedelijk een dode vis en de meeuw probeert deze mee te nemen. Helaas voor de meeuw is deze vis een beetje te groot.

En ondanks meerdere pogingen lukt het de meeuw niet om de vis mee te nemen. De aalscholver komt inmiddels al weer wat dichterbij de hut maar de familie ligt op de loer. Als hij dan ook boven water komt met een snoek in zijn snavel. Tja dan gaat hij er als een speer vandoor.

Zodat de overige aalscholvers het niet kunnen afpakken. Ook de meeuw zit op zijn hielen. Maar met een grote slok werpt hij de snoek even naar binnen. Een grote zilverreiger inspecteert even wie die is, ben ik nou een jongen of meisje.

Niet veel later is het bekend het is een meisje zij staat haar haartjes te kamen. En als spiegel wordt het water natuurlijk even gebruikt.

Dan komt de ijsvogel nog even langs en maak ik de laatste plaatjes. Er komt een hele harde windhoos en de ijsvogel wordt van het stokje geblazen. De ijsvogel maakt dat ie wegkomt voor het losbarst. Ook de meerkoeten worden ineens heel zenuwachtig en gaan van de een naar de andere kant.

Na de bui pak ik de scootmobiel en rij terug naar de auto. Terug bij de auto, besluit ik om even te gaan kijken bij de grauwe gans hut. Aangezien ik vele prachtige foto’s voorbij heb zien komen de afgelopen weken. Ik parkeer de auto op de knardijk en ga naar de grauwe gans hut. Dit doe ik lopend aangezien ik niet op een normale manier met de scootmobiel naar beneden kan. Misschien nog een aandachtspuntje voor de toekomst. Op het pad van de grauwegans kom ik een prachtig monster tegen.

Een Meriansborstel (rups) heb ik natuurlijk even moeten opzoeken hoor. Maar wat een prachtig beestje. Natuurlijk heb ik de camera er even bij gepakt en staat de meriansborstel netjes op de foto. Aangekomen in de grauwegans hut, maar wat is het koud en wat staat er een wind. Rechts van de hut hoef je niet te kijken want daar waai je weg. Er zijn veel eenden maar helaas veel te ver. Ik zie via het moeras gedeelte van de hoekplas een paar lepelaars aankomen vliegen. Die kan ik dan wel weer even mooi vast leggen.

Ze pakken net het zonnetje nog even mee. En zo worden ze een beetje uitgelicht door de zon. Nog even een paar bergeenden op de foto zetten en dan pak ik mijn spullen. Ik heb het koud en loop naar de auto. Zo nu lekker richting huis voor een warme bak koffie. Bedankt weer voor het lezen en kijken en graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *