Visdief bij de poelruiterhut

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    13  °C.

 23-07-2017

Zondag ochtend start de foto sessie bij de oeverloperhut. Aangekomen bij de parkeerplaats op de kleine Praambult even de scootmobiel in elkaar zetten en dan ben ik zover. Ik rij nu door het praambos richting de oeverloperhut. En aangekomen bij de hut staat er een mooie steltkluut die zet ik natuurlijk even op de geheugenkaart.

Kapitein een oog is ook aanwezig, Kuifeend met een oogje. Dit zag ik pas toen ik de foto’s op de computer had gezet. De kuifeend zag er verder goed uit en die kleuren in het zon licht prachtig.

In mijn oog hoek zie ik net boven het water een rietzanger in de kleine plantjes scharrelen naar eten. Steeds komt de rietzanger een stukje dichterbij. Ik pak de scootmobiel en ga rijden naar de poelruiterhut. Via het poelruiterpad en het praambos kom ik bij de hut. Bij binnen komst zitten er al een aantal collega spotters. Ze geven aan dat de ijsvogel net is weg gevlogen. Dat is jammer maar de ijsvogel zal vast wel terug komen vandaag. Inmiddels weet ik wel een beetje de vaste plekjes van de ijsvogel maar daar zit de vogel toch niet. Totdat mijn oog op een silhouet in het water valt.

Ik maak even een foto en ja hoor dat is de ijsvogel. Alleen via de weerspiegeling in het water is de ijsvogel te zien de ijsvogel heeft zich goed verstopt dit keer. Ik meld bij de mede spotters dat de ijsvogel in de buurt is en laat het even zien op de camera. En niet veel later vlieg hij voor de hut langs naar de andere zijde. Waar de ijsvogel zijn vaste plekje heeft gevonden op de wilgen tak.

Hiervandaan gaat de ijsvogel lekker een paar keer vissen. Ik probeer het vis moment vast te leggen maar dat lukt me nog niet tevens staat er veel riet voor dus focussen is wel een dingetje. Dan lukt het me dat hij met de vis terug komt vliegen. Helaas wel met wat riet er voor maar vind het toch wel een leuke foto geworden. Er waren ook twee verschillende ijsvogels deze morgen bij de poelruiterhut zal de verschillende ijsvogels ook even in het blog bericht zetten.

        

De boerenzwaluw broer en zus komen even langs en gaan demonstratief op de ijsvogel tak zitten. De ijsvogel pikt het niet en druipt af. Zo rust in de tent euh hut bedoel ik. Na een poosje zie ik in de verte steeds een witte vogel bidden boven de poelruiterplas. Het is nog ver weg maar probeer er even een foto van te maken. Ik bekijk de foto op de camera en zie dat het een visdief is.

Zo dat is leuk die heb ik hier nog niet zo vaak gezien. Zou die dichterbij komen hmm hoop het. De visdief komt inderdaad wat dichterbij maar blijft nog steeds op behoorlijke afstand. Maar dan gaat de visdief bidden en duikt in het water. En ja de visdief heeft een visje te pakken geweldig.

De visdief komt nog een paar keer in deze ochtend zijn vis kunsten laten zien. Maar dat pikt de ijsvogel niet alle aandacht gaat uit naar de visdief en dat vindt de ijsvogel toch niet leuk en komt dus snel aangevlogen om de hoek vandaan. En gaat op zijn wilgentakje zitten. De ijsvogel probeert al poetsend onze aandacht te trekken.

Maar je kan zien dat het een oud beestje is het poetsen gaat niet heel gemakkelijk meer zijn armpje krijgt hij niet meer zo ver om hoog. En het blijft bij een oksel inspectie. Maar goed hij heeft wel weer onze aandacht. En we worden dan ook beloond met het eten van een net gevangen vis. De kleine karekiet laat zich nog even zien en vast leggen.

Hierna pak ik de spullen en rij ik weer naar de overkant richting de kleine praambult waar de auto staat. Maar stop altijd nog even bij de oeverloperhut want je weet maar nooit wat er is. En wow er komt een steltkluut aanvliegen die ik mooi kan vast leggen.

Ook de witte kwikstaart laat zich van zijn mooiste kant zien. En als afsluiter nog een keer de rietzanger die lekker aan het scharrelen is naar eten. Nu scootmobiel gestart en gas er op richting de auto. En zo zit de zondag ochtend er weer op voor vandaag. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

One thought on “Visdief bij de poelruiterhut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *