Oostvaardersbos & wandelpaden deel II

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    13  °C.

 17-07-2017

Afgelopen vrijdag was ik bij de boswachters van de Oostvaardersplassen op bezoek. En een paar weken hiervoor had ik nog even gevraag hoe het stond met de wandelpaden in het Oostvaardersbos. Weet u het nog mijn boze brief en blog bericht van vier december 2016 over de Oostvaarderbos paden die vernieuwd waren.  Tevens is er op dertien december contact met mij opgenomen naar aanleiding van de brief en het blog bericht. Ook tijdens mijn telefoon gesprek heb ik nogmaals kunnen aangeven wat ik van de paden vond. Er zijn toen door Staatsbosbeheer een aantal zaken met mij besproken zie het blog berichtje Update: Oostvaardersbos & zijn wandelpaden . Wil je het nog even terug lezen klik gewoon op de vet gedrukte link. Maar goed boswachter Susan heeft aan mij gevraagd afgelopen vrijdag, of ik al in het Oostvaardersbos geweest was. Ik moest toen heel eerlijk zijn, nee ik ben nog niet geweest. Door boswachter Susan is mij dan ook gevraagd om even te gaan kijken in het Oostvaardersbos. En om even een terugkoppeling te geven. Vandaag maandag zeventien juli 2017 heb ik in de middag besloten om even te gaan kijken. Eerst heb ik even de hulp-boswachter naar school gebracht en ben toen gelijk door gereden met de scootmobiel in de kofferbak naar de parkeerplaats aan het Hugo de Vriespad. Daar heb ik de scootmobiel in elkaar gezet en ben begonnen aan de route door het Oostvaardersbos.

En ik kan zeggen de belofte die men heeft gemaakt vanuit Staatsbosbeheer en de boswachters van de Oostvaardersplassen, die zijn ze zeker nagekomen. Het pad is nu mooi afgewerkt met een nieuwe top laag.

Geen grote keien en enkel brekers meer. Het was vandaag een feestje om hier te mogen zijn. Hopelijk houden de konikpaarden en de edelherten en de heckrunderen de paden ook een beetje netjes en heel de aankomende winter periode. Ik heb een mooie route vandaag kunnen afleggen en heb lekker het bos verkent. Ook kwam ik Boswachter/vrijwilliger Jaap vandaag nog tegen. We hebben even staan kletsen en Jaap ging de omgewaaide boom weg zagen. Ik zeg tegen Jaap zet de boom net op de foto om naar jullie door te sturen. Boswachter/vrijwilliger Jaap had vanmorgen de omgevallen boom al gezien op zijn controle ronde. En komt hem nu netjes opruimen. Ik heb een geweldig rondje kunnen maken en heb veel foto’s en video’s kunnen maken. Hoop zo een leuke en mooie impressie te kunnen geven van het vernieuwde pad in het Oostvaardersbos.

Ik zeg bedankt voor de belofte en bedankt voor het oplossen Staatsbosbeheer. En heel hartelijk dank voor het boswachters team Oostvaardersplassen en zeker ook nog een speciale dank voor boswachter Bertwin. Het wandelpad in het Oostvaardersbos heeft een flinke boost gekregen en is nu zeer goed begaanbaar, een groot gedeelte is ook voor mensen met een scootmobiel die geveerd is goed te doen. Maar een stukje met de rolstoel zou zeker kunnen is wellicht wel wat zwaarder maar ik denk redelijk te doen. Uiteraard is het pad nu ook zeker geschikt voor de wandelaar en loopt het heerlijk heb ik me laten vertellen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *