Oostvaardersveld het rondje

Maximumtemperatuur:   21  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

15-07-2017

Zaterdag ochtend besluit ik een rondje Oostvaardersveld te maken. En vandaag besluit ik ook om eens te gaan filmen dus niet alleen foto’s vandaag maar ook film. Ik rij de gebruikelijke route via de praamweg en de trekweg ook stop ik nog even bij de vaartplas om een stukje te filmen. Ook vang ik hier de eerste glimp op van de visarend.

Ik stap weer in de auto en rij verder. Ondertussen controleer ik hier en daar even wat plekjes in verband met dumpingen. Maar het is vandaag gelukkig schoon. Ik parkeer de auto bij de kleine Praambult en rij met de scootmobiel door het Praambos naar de Oeverloperhut. Bij de oeverloperhut is het helaas erg stil en is er weinig te zien. Ik pak de scootmobiel weer en besluit verder door te gaan richting de poelruiterhut. En via het poelruiterpad ga ik naar de hut. Een boerenzwaluw is net in bad geweest en is zijn verenpak aan het drogen en poetsen op de ijsvogel stok.

Maar meneer ijsvogel komt toch even kijken wie zijn plekje bezet houd. Ik hou het vanuit de hut allemaal scherp in de gaten en treed op waar nodig is. Gelukkig is het niet nodig en gaan zowel de ijsvogel als de boerenzwaluw er weer vandoor.

Ik pak de scootmobiel en rijd naar het Oostvaardersveld gelegen tussen de kleine en grote praambult. En zo rij ik al filmend door het Oostvaardersveld richting de krakeendhut. Onderweg maak ik ook nog wat mooie landschap foto’s.

Maar vandaag film ik het meest. En wat is het toch een prachtig gebied. Nu rij ik inmiddels door het Praambos en ben onderweg naar de krakeendhut. In de verte kan ik al zien dat de konikpaarden bij de krakeendhut staan.

Ik rij langs de konikpaarden en ga de krakeendhut binnen, zo nu eerst een Bavaria. Nee een pakje sap en een lekker koekje. De konikpaarden zijn wat onrustig maar vanuit de hut moeilijk te zien. Een boerenzwaluw is zichzelf weer heerlijk aan het poetsen en heerlijk aan het zingen.

Na een poosje stap ik weer op de scootmobiel en ga ik verder het Oostvaardersveld in. Ik rij nu richting de knardijk en neem het laatste hek links en steek door het Oostvaardersveld. Aan het einde van het pad even het hek door en steek ik de praamweg even over. Ik ga dan verder het Oostvaardersveld door nu weer richting de oeverloperhut. En zo kom ik uiteindelijk weer via het stukje Praambos bij de auto. En dan is dit Oostvaardersveld rondje op zijn einde gekomen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Oostvaardersveld het rondje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *