Steltkluut & Blauwereiger bij oeverloperhut

 

Maximumtemperatuur:   20  °C.
Minimumtemperatuur:    07  °C.

13-07-2017

Donderdag ochtend ga ik lekker naar het Oostvaardersveld. Ik heb de spullen gepakt en neem de scootmobiel ook mee. Via de trekweg en de praamweg ben ik bij het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto bij de kleine praambult en pak de scootmobiel. Nu via het stukje Praambos naar de oeverloper hut. Daar staat een steltkluut lekker dichtbij.

Helaas schrik de steltkluut ergens van en vliegt weg. Een spreeuw komt ook even zijn hapje zoeken. Een fitis komt de boel dan nog even op fleuren. Ik besluit om naar de poelruiterhut te rijden en daar even te kijken wat er allemaal is. Bij de poelruiterhut is het erg stil. Maar daar komt verandering in als de ijsvogel toch besluit om een bezoekje te brengen.

Na even lekker bezig geweest te zijn met de ijsvogel pak ik de spullen en rij weer terug naar de oeverloperhut. Daar aangekomen staat een prachtige blauwe reiger door het wat water te schuimen op zoek naar een lekker hapje.

Ook de steltkluut laat zich nog even mooi vast leggen. En de kievit die eerst nog helemaal aan de overkant zat komt toch maar dichterbij om zo ook op de foto gezet te worden. En achter op het hek in de oeverloperplas zit de ijsvogel. De ijsvogel krijgt gezelschap van een paar witte kwikstaarten. De kievit vindt de foto’s nog niet mooi genoeg en komt weer wat dichterbij.

En zo is er weer een serie gemaakt van de kievit. Nu was de kievit tevreden en ik ook. Spullen weer gepakt en via het Praambos naar de auto gereden. En zo is deze morgen weer voorbij. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

One thought on “Steltkluut & Blauwereiger bij oeverloperhut 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *