Natuurpark Lelystad & de wisent

Maximumtemperatuur:   24  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

09-07-2017*

Zondag middag naar natuurpark Lelystad. Tja als je iets beloofd moet je het ook na komen. De hulp-boswachter had gevraagd of we in de middag nog diertjes gingen kijken. Ik had beloofd dat we dat zouden doen. Oké papa maar dan wil ik wel naar natuurpark Lelystad. Dus zo gezegd zo gedaan. De spullen zijn weer gepakt en we hebben inmiddels even gegeten. En ik heb de medicatie ook weer ingenomen. We pakken de auto en de fiets staat weer achter op. Op de parkeerplaats bij het natuurpark hangen we alles weer op de fiets en gaan we bepakt en bezakt door het park. We fietsen richting de Pater davidsherten. Maar worden even verrast door de otter die op de kant lekker aan het zonnen en spelen is.

Dus stappen we even af en kijken we naar dit prachtige beest. Zo nu door naar de pater davidsherten en die zijn ook heerlijk aan het luieren in en om de plas. Hier gaan we even lekker wat drinken en een koekje eten en kijken in de tussen tijd naar de herten.

Ik zeg nog tegen de hulp-boswachter dat ik hoop dat we de wisenten kunnen vinden en zien vandaag. Na een poosje gaan we weer op de fiets, en fietsen we richting het wisenten veld. Het is even zoeken en we hebben het bijna opgegeven, tot dat ik ineens een wisent zie staan bij een van de toegangs-wegen. Waar het flevolandschap gebruik van maakt om het gebied binnen te gaan. We stappen af en parkeren de fiets.

En inderdaad daar staat een grote jongen. Maar hij is niet alleen. We horen overal het riet tekeer gaan en het komt steeds dichterbij. En dan komen de wisenten een voor een uit het riet. Wat een prachtig gezicht zeg. En wat zijn ze groot. We hebben geluk dat ook de kleintjes zich laten zien. Je zou ze bijna knuffelen.

We stappen weer op en fietsen verder in het park. We zien de przewalskipaarden nog en gaan nog even kijken. Een mooie ooievaar landt zo tussen de przewalskipaarden. Als laatste ga ik nog even met de hulp-boswachter bij het Swifterkamp kijken. De Swifterkamp ooievaar staat ons al op te wachten.

De hulp-boswachter kijkt haar ogen uit en vindt het geweldig. Ook nu maak ik weer een hoop leuke foto’s.

Zo dat was het Swifterkamp nu op naar de auto. Maar papa we gaan eerst nog even de otter gedag zeggen.  En zo is het dan nog even de uitbuikende otter gedag zeggen en daarna de spullen in de auto en zijn we klaar voor vertrek. Tot de volgende keer natuurpark Lelystad.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *