Nattegraslanden & de vos

Maximumtemperatuur:   24  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

09-07-2017

Zondag ochtend even een stukje fietsen. Ik ga naar de natte graslanden bij de Lepelaarplassen. Ik heb de spullen reeds gepakt en pak de elektrische fiets. Ik fiets via het trekvogelpad naar het lepelaarpad. Toch sla ik eerst nog even het pad in van de lepelaarhut. Aangekomen bij de lepelaarhut is het erg stil. Alleen twee jonge blauwborsten laten zich even zien aan de overkant van de hut.

Maar na een poosje stap ik toch weer lekker op de fiets en fiets via het lepelaarpad naar de natte graslanden. Ik ga even kijken bij de kiekendief hut. Wat een uitzicht heb ik weer vandaag. Gelukkig is het hier wel wat drukker met vogels. De bruine kiekendief vliegt in de verte voorbij maar ook een lepelaar op de zandplaat links is leuk om te zien.

Niet veel later komt de kiekendief weer aangevlogen en vliegt deze heel laag over de grond. De kiekendief zou toch niet een gans pakken. En wham achter de bosje schieten de grauwe ganzen weg. En je hoort ze schreeuwen, Run for your life de kiek is coming.

Maar die bruine kiekendief maakt weer snelheid en vliegt weer om hoog. En het gevaar is geweken. Vlak bij het hutje komt een kneu even wat lekkers halen en zo kan ik mooi een paar plaatjes schieten. En dan toch ineens onrust in de tent ja hoor een vos heeft even een grauwe gans te pakken.

Zo de lepelaar besluit om ook maar wat dichterbij te komen en bij de ganzen vandaan te blijven. En zo schuift de lepelaar al etend dichterbij. Een mooie smient laat zich ook even zien. Zo ik pak mijn spullen weer en fiets weer terug wordt nog even opgehouden door de koeien. Maar dan kan ik toch door en fiets weer lekker naar huis. En zo zit dit ochtendje er al weer op. Dank voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Nattegraslanden & de vos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *