Vier musketiers in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   15  °C.
Minimumtemperatuur:      7  °C.

03-05-2017

Een niet zo een mooie woensdag ochtend een beetje grijs maar gelukkig niet heel koud. Ik pak de spullen in samen met de scootmobiel en ga op pad naar het Oostvaardersveld. Via de Trekweg en de Praamweg ben ik aangekomen bij het Oostvaardersveld. Ik pak de scootmobiel en zet deze in elkaar. Ik ga gelijk naar de konikpaarden en ze staan al op mij te wachten.

Ik maak heel wat foto’s eigenlijk weer veel te veel. Maar ze blijven zo fotogeniek die gekke konikpaarden. Ik ga verder en rij door het bos gedeelte of wel het Praambos en rij naar de krakeendhut toe. Daar zitten de vier musketiers al te wachten.

Ik treed binnen in de krakeendhut en ga lekker wat foto’s maken zo zie ik onder andere de steltkluut op de zandplaat.  Een aalscholver langs de waterkant en de hut meester de huismus in of op de krakeendhut. Ook kwam na een aantal minuten een van de vier musketiers even langs om te kijken of alles goed gaat.

Ik pak de scootmobiel weer en ga via het Oostvaardersveld weer richting de auto. Na het oversteken van de praamweg en in de richting van de oeverloper hut kom ik nog een lepelaar tegen.

Maar ga nu snel verder om droog bij de auto te komen. Als ik alles heb ingepakt in de kofferbak stap ik zelf ook in achter het stuur natuurlijk, en rij ik over de praamweg richting de grote praambult. Er komt weer een bumperklever aan hoor een dikke Volvo die eigenlijk het liefst over je heen wil. En uiteindelijk haalt hij vlak voor de drempel en weg versmalling nog even in.

Dit stuk is maar max 30 km per uur maar het liefst rijden ze hier 80 of 100 km per uur. En ja die fietser die daar rijd oh dat interesseert de Volvo rijder ook niet met volle snelheid blaast hij er langs. Ik ga lekker naar huis het was een snel rondje vandaag met heel veel konikpaarden.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Vier musketiers in het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *