Wigbels eiland Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:   11  °C.
Minimumtemperatuur:     6  °C.

05-05-2017

Vrijdag ochtend gaan de hulp-boswachter en ik lekker op stap. We gaan naar de driehoek in het Oostvaardersplassen gebied. We hebben alles ingepakt en rijden via de trekweg die kant op. En van de trekweg draaien we de praamweg op en rijden we naar de knardijk. We parkeren de auto op de kitsweg en pakken de spullen uit. We besluiten om het pad naar wigbels eiland te nemen.  En onderweg zien we de edelherten bij de brandgans scherm vandaan komen.

Bij wigbels eiland nemen we lekker even wat te drinken en proberen we een beetje warm te worden.  We maken lekker wat foto’s van alles wat voorbij komt.

Na een poosje gaan we richting de zeearendhut. Onderweg komen we de knots gekke konikpaarden ook nog tegen. Bij de zeearendhut parkeer ik de scootmobiel en lopen we lekker even naar boven. Zo dat is even lekker hier uit de wind en de temperatuur binnen is goed. Bij de hut is het op dit moment rustig. Er komt wel een gezinnetje aan twee uit het gezin lopen zo de dijk op en lopen naar een kadaver die op de dijk ligt.

Moeder en zoon blijven naast de Zeearendhut op de uitkijk staan. Ik wacht even maar heb de telefoon binnen hand bereik en ik was bijna bij 10 tellen en dan komen ze weer terug. Zo jammer dat mensen de regels niet na willen leven. Op alle bordjes in de omgeving staat dat je niet mag struinen en alleen op de daarvoor bestemde paden mag lopen. Het gezin verdwijnt via de paden en ik en de hulp-boswachter gaan ook maar weer eens aan de wandel en de scoot. We gaan weer verder, een van de konikpaarden ziet een lekker blaadje hangen en probeert dit te pakken.

Een torenvalk achtervolgd ons al een poosje en vlieg steeds van boom top naar boom top. Bij de auto aangekomen hebben we het allebei toch wel wat fris gekregen. Dus snel in de auto en naar huis. Bij de vaartplas liggen heel veel aalscholvers te dobberen.

Die zetten we nog wel even op de foto natuurlijk. Nu lekker aan de warme chocomelk en foto’s op de cloud. Bedankt voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *