Edelherten & Konikpaarden in de driehoek

Maximumtemperatuur:   18  °C.
Minimumtemperatuur:      3  °C.

30-04-2017

Ik heb de smaak te pakken met de scootmobiel ondanks dat ik het nog steeds ook wel moeilijk vind. Maar wat een vrijheid heb je dan ineens weer.  Ik ga lekker vroeg op stap. Ik ben om even kwart over acht al op de parkeerplaats bij de Kitsweg. Ik pak de scootmobiel achter uit de kofferbak en maak hem klaar voor vertrek. Ik ga via het bospad richting de driehoek. Een gekraagde roodstaart wijst me de weg.

Ik steek de brug over en doe het hekje open. En zo ben ik in de driehoek. Aan het begin van de route liggen lekker een paar edelherten en ook een spitser kijkt mij vragend aan. Hier maak ik wat leuke foto’s van deze familie edelhert.

Hierna ga ik naar de volgende familie en dat zijn de konikpaarden. Het is even een stukje rijden en zoeken maar uiteindelijk staan ze er weer. Ook kleine rakker is lekker aanwezig. Het is vandaag weer een lust om naar te kijken.

Het is heerlijk weer en de konikpaarden zijn vandaag behoorlijk actief. De konikpaarden zijn lekker op dreef en zijn weer lekker achter elkaar aan het aan rennen. Na een poosje ga ik weer verder en neem het paadje wat dwars door het veld heen gaat. In de bomen en op de stronk zit een mooi vogeltje. Hé dit is de gekraagde roodstaart weer.

Even de camera er bij en even mooie plaatjes schieten. Dit paadje komt uiteindelijk op de dijk uit langs het water ( de oude Kitsweg ). De edelherten zie ik in de verte al op de dijk staan. Maar moet even voorzichtig zijn er staan twee joekels van heckrunderen op de dijk.

In een grote boog ga ik richting de dijk en indringend kijkt de heckrund mij aan. Gelukkig kiest hij het hazenpad. Ik sta nu op de dijk en zie door het riet dat er aan de overkant van het water een grote groep edelherten staan.

Nu blijf ik wachten want ik heb het gevoel dat de groep komt over zwemmen. Twee wandelaars komen mij met stevig pas voorbij lopen en lopen naar het hek aan het einde van het dijkje. Ja mensen je kan er niet door hoor. Ik zie de man nog even naar links afbuigen maar dan ziet hij het bordje dat je daar niet mag komen.

In de tussen tijd lopen de edelherten aan de overkant zenuwachtig heen en weer. De twee wandelaars blijven eerst nog een beetje hangen, en besluiten dan uiteindelijk om terug te lopen. Inmiddels is de kans ook vervlogen dat de edelherten nog over komen zwemmen en verdwijnen ze in het riet verder naar achter. Had zo gehoopt dat ze het zouden doen de edelherten. De twee wandelaars hadden de grote groep met edelherten aan de overkant van het water niet eens opgemerkt. Ik start de scootmobiel weer en rij via het zelfde pad weer terug naar het beton pad van de driehoek. Ik rij weer richting het buitencentrum en kom zo ook weer de konikpaarden tegen.

En wat zijn ze druk zeg ik neem wat meer afstand ze zijn mij te druk nu. Vlak bij de brug over het water nog even wat ganzen families op de foto zetten. Ook de spitser van vanmorgen nog even gedag zeggen. Dan vliegt ook nog even een bruine kiekendief over. Zo het was me het ochtend wel weer. Een hoop gezien. Bedankt weer voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *