Lepelaarplassen en natte graslanden

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

29-04-2017*

Zaterdag middag pak ik nog even de elektrische fiets om op stap te gaan. Moet ook nog wel een beetje in beweging blijven. Ik ga op mijn gemak naar de Lepelaarplassen fietsen en daar even lekker kijken. Ik fiets via de kortste route naar de Lepelaarplassen volgens de berekening van Google. Eenmaal aangekomen in de Lepelaarhut pak ik mijn spullen uit en ga even rustig zitten. Een vrolijke dame krakeend komt gezellig even langs zwemmen.

Aan de overkant van de Lepelaarplassen, hebben zelfs de blauwe reigers nesten gebouwd in de rietkraag. Niet te geloven en dat dat blijft zitten allemaal. Aan de overkant zwemt ook een koppel zwarte zwaan.

Ik hoop ze nog een keer van dichterbij op de foto te kunnen zetten ze zijn zo mooi. Na een twintig minuutjes ongeveer pak ik lekker de fiets en ga ik een stukje over het Lepelaarpad fietsen en misschien nog een klein stukje natte gras landen. Op het Lepelaarpad kom ik langs de waterkant ook nog een muskusrat tegen.

Ook de fuut laat zich weer mooi op de plaat zetten. Even verderop is een fuut met zijn duikbril op aan het snorkelen om te kijken waar zijn hapjes zijn gebleven.

Ik fiets lekker een stukje verder en kom bij de aalscholver kolonie uit. Zo te zien loop het broeden wel een beetje op zijn einde nu en zullen de jonge aalscholvers eerdaags wel gaan uitvliegen om zelf te gaan vissen. Ik fiets tot aan het eerste uitkijk scherm langs het lepelaarpad. Waar ik een keer eerder mooie​ foto’s heb kunnen maken van een bruine kiekendief. De bruine kiekendief is er vandaag ook maar helaas ver weg boven de bomen. Een ganzen paar komt nog even als een stel spitfires voorbij wat een geluid kunnen ze maken die grauweganzen.

Naast het scherm tussen de bossages zit een leuke grasmus druk te fluiten. Ik probeer tussen alle takjes door de grasmus even vast te leggen. Ook maak ik nog wat uitzicht foto’s vanuit het eerste uitkijk scherm.

Ik pak de fiets weer en start de motor en fiets weer terug richting de Lepelaarhut. Onderweg nog even een rietzanger gespot tussen het riet. En halverwege het Lepelaarpad zeg ik meneer stoffel de schildpad nog even gedag.

Aangekomen bij het Trekvogelpad fiets ik weer rustig naar huis en zit mijn intensive bewegings middag er op. Nu uitgeblust op de bank de foto’s op de cloud aan het zetten. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Lepelaarplassen en natte graslanden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *