Poelruiterhut & Zeearendhut

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

29-04-2017

Zaterdag ochtend na lekker met het gezin een broodje gegeten te hebben ga ik samen met de hulpboswachter op stap. We gaan beginnen vandaag in de Poelruiterhut. We hebben de spullen gepakt en de scootmobiel weer ingepakt. We vertrekken en rijden via de trekweg en de praamweg naar de bestemming. Ik parkeer de auto en we rijden nu over het Poelruiterpad naar de hut. Aangekomen in de Poelruiterhut fluiten de vogeltjes uit volle borst.

En uiteraard worden we bijna weer aangevlogen door de boerenzwaluwen. In een van de struiken zie ik de zwartkop (v) zitten helaas blijft ze achter de takjes zitten maar ik kan het toch een foto maken.

Ineens komt de grasmus tevoorschijn, wie al die namen bedenkt voor de vogels moet mij toch maar eens uitleggen hoe ze op de namen komen. Grasmus zou denken dat de mus in het gras zit of zo iets. Een paar jonge knobbelzwanen komen even voorbij en kijken me aan.

Niet veel later laat de grasmus weer van zich horen. Dan komt de boerenzwaluw even de rust in de tent brengen. Hij heeft zijn eigen tak tussen de bosjes en gaat zich even lekker wassen.

Na 10 minuten pak ik de spullen bij elkaar en ga ik met de hulpboswachter naar de driehoek. We rijden met de scootmobiel eerst naar de auto en laden daar het spul weer in. We rijden nu naar de knardijk en parkeren op de Kitsweg en rijden de driehoek in. Ook onderweg over het pad horen we diverse vogeltje fluiten en laat de vink zich even mooi zien. Een zanglijster scharrelt lekker even over de grond.

En natuurlijk heeft de winterkoning het hoogste woord. Ik ga weer verder aangezien de hulpboswachter staat te trappelen om de konikpaarden te zien. En niet veel later zien we de eerste konikpaarden door het veld heen scheuren.

Dan zie ik een vogel op een houtstronk zitten. Ik pak de camera er bij en zie dat het een tapuit is. Zo dat is weer een mooie die ik kan afstrepen. We gaan verder en bij de zeearend hut staan een aantal konikpaarden. We gaan even naar binnen in de zeearend hut en kijken onze ogen weer uit. Ook meneer vos komt weer gezellig even langs.

Vanuit de hut kunnen we een grote groep edelherten zien staan. De hulpboswachter en ik gaan proberen om bij de groep edelherten te komen.

Via het pad gaan we proberen om dichterbij te komen. Dit is het pad wat weer naar de dijk loopt langs het water. En zo komen we steeds dichterbij en kunnen we weer een paar mooie foto’s maken van de edelherten. Bij het dijkje blijven we even staan en staan we samen te genieten van deze prachtige beesten.

En na dit gaan we met de scootmobiel weer richting de auto en zit de dag er voor vandaag weer op. Accu is behoorlijk leeg en bij mijzelf ook. Bedankt weer voor het lezen en kijken. En graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Poelruiterhut & Zeearendhut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *