Koninklijk rondje driehoek Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:   10  °C.
Minimumtemperatuur:    -2  °C.

27-04-2017

Donderdag ochtend op Koningsdag ga ik lekker op stap met mijn nieuwe aanwinst. Gister al mijn eerste rondje door het Oostvaardersveld gemaakt met de scootmobiel. Vandaag ga ik rondje driehoek doen in de Oostvaardersplassen. Zo gezegd zo gedaan. Ik pak de scootmobiel en leg deze achter in de auto. En vertrek via de trekweg. Ik rij naar de praamweg om zo de knardijk op te draaien. En zo parkeer ik dan aan de Kitsweg nummer 1. Ik pak de spullen uit de auto en vervolg de route via het betonpad. Het is redelijk stil en ook de dieren zijn lastig te zien. Maar een familie grauwe gans is op dit moment makkelijk te vinden.

Maar gelukkig ook de Koninklijke paarden zijn snel gevonden. Ze zijn nog erg lui en liggen te maffen. Ze hebben denk ik te diep in het glaasje gekeken op Koningsnacht. Een van de konikpaarden draait zich nog eens lekker om en gaat weer verder maffen.

Ik rij ook weer verder en ben vlak bij de Zeearendhut. In de boom vlakbij de hut zit een tjiftjaf heerlijk te fluiten. Aangekomen bij de hut loop ik even naar binnen en ga ik naar boven. Wat heb je toch een mooi uitzicht vanuit deze kijkhut. Ik probeer wat overzicht foto’s te maken vanuit de hut.

Ik merk dat met de telelens het moeilijk scherpstellen is en hierdoor zijn de foto’s niet helemaal scherp. De normale lens lijkt hier nauwelijks last van te hebben. Je moet bij de Zeearendhut door het glas fotograferen. Maar als extra nadeel factor staat hier het glas onder een bepaalde hoek. Verder klaag ik niet hoor het is even stoeien om te kijken wanneer de foto’s het scherpst zijn. Meneer vos kwam ook nog eventjes langs.

Ik loop weer naar de scootmobiel en maak mijn rondje af. Een gekraagde roodstaart komt nog even afscheid nemen.

Ik ben inmiddels weer bij de auto en pak de spullen weer in. Ik ga nog even bij de poelruiterhut kijken. Ik parkeer de auto langs de praamweg en leg mijn invalidekaart neer. Ik rij nu via het poelruiterpad naar de hut. En aangekomen in de Poelruiterhut schreeuwt meneer boerenzwaluw even dat ik gearriveerd ben naar de rest van de familie.

Zo even een beetje tot rust komen en lekker even wat drinken. Ik heb mijn koninklijke thermoskan en Koningsgevuldekoek even uit de tas getoverd. En ben ik dit alles onder het genot van de koninklijke rust aan het op eten en opdrinken. En de fuut denkt ook hé het is koningsdag vandaag. De fuut zwemt wat kraampjes af en gaat uiteindelijk aan het spel vis happen beginnen.

En uiteraard is de fuut de winnaar. De scheidsrechter knobbelzwaan controleert het onder water nog even of er niet is vals gespeeld.

En alles is oké bevonden. En hoofdscheidsrechter boerenzwaluw keurt het boven water ook allemaal goed.

De rietgors en waterhoen verlaten ook de Koningsmarkt en iedereen is weer aan het inpakken. Dus ik pak ook mijn spullen weer bij elkaar en ga lekker naar huis. Via het poelruiterpad kom ik weer bij de auto. En zo is aan deze Koninklijke dag in de Oostvaardersplassen en het Oostvaardersveld weer een einde gekomen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *