Oostvaardersveld eerste rondje met scootmobiel

Maximumtemperatuur:   10  °C.
Minimumtemperatuur:    -1  °C.

26-04-2017

Woensdag ochtend ga ik voor het eerst met de scootmobiel op stap. Ik heb alle spullen gepakt en de kofferbak ligt vol. Ik ga naar het Oostvaardersveld en vertrek via de trekweg die kant op. Halverwege de Trekweg stop ik even er komt een vrachtschip aan die ik even mooi op de foto kan zetten.

Na dit gedaan te hebben stap ik weer in de auto en ga ik verder. Ik draai de praamweg op en parkeer de auto bij de kleine praambult. Daar pak ik de scootmobiel uit de kofferbak en leg de puzzel in elkaar. Even denken waar ik naar toe ga ik wil naar de poelruiterhut maar kan vanuit deze hoek niet veilig aan de overkant komen. Aangezien ze regelmatig als idioten over de praamweg scheuren. Ik moet vanaf de kleine​ praambult eerst een stuk langs en over de praamweg rijden om het Oostvaardersveld binnen te gaan. Ik besluit om dan via de andere zijde dit te doen een stuk veiliger. Eerst een stukje door het bos, om zo bij de oeverloperhut uit te komen. En daar vandaan hoef ik dan alleen over te steken om naar de poelruiterhut te gaan. Het is vandaag heerlijk weer, wel koud maar de zon schijnt. Ben bijna aangekomen bij de oeverloper hut maar wordt even opgehouden door een mooie kneu ( vrouw ).

Eenmaal bij de Oeverloperhut aangekomen zit een grauwe ganzen familie op het eilandje te genieten van de ochtend zon. Aan de overkant van de plas scharrelt een ree lekker in het rond. De ree ziet er een beetje verfomfaaid uit.

Maar dit is de wisseling van winter naar zomer vacht. Ik start de scootmobiel weer op en rijd naar het hekje en steek dan over naar het poelruiterpad. Via het poelruiterpad ga ik naar de hut. Bij de hut zitten de boeren zwaluwen alweer op de uitkijk en bekijken ze de scootmobiel op afstand. Dan zwemt er een knobbelzwaan langs die probeert even de aandacht af te lijden. Aangezien er vanuit de richting van de krakeend hut een paar familie leden komen aan vliegen.

Gelukkig heb ik het door en kan ik snel overschakelen naar de vliegende vijf. Wat een prachtig lucht ballet is dit toch. Na dat de vijfling is langs gevlogen laat de rietgors (man) zich ook zien. Na een poosje stilte komt er een fuut aangezwommen. Hopelijk gaat de fuut dicht bij een lekker een visje vangen.

En de fuut vangt inderdaad een mooie vis. De boeren zwaluw bekijkt het allemaal van zijn takje en vraagt zich af hoe krijgt de fuut het weg. Zo heerlijk in het zonnetje is weg doezelen best lekker. Maar denk maar niet dat de kuifeend niks in de gaten heeft. Met een oog houd hij alles in de gaten. De fuut komt nog een keer langs het buffet en neemt nog een heerlijk visje. Boswachter Peter komt nog even een controle doen in het Oostvaardersveld. Ik besluit om eens verder te gaan en start de scootmobiel. Ik rij nu naar het achterste deel van het Oostvaardersveld. Als ik daar door het hekje ben heen gereden hoor ik een mooie groenling zingen. Ik moet even zoeken maar al snel komt de groenling naar een van de bovenste takken gehopt. Verder is het heel rustig aan deze kant van het Oostvaardersveld. Maar wat een prachtig uitzicht zo. Ik rij verder richting het Praambos. Hier loopt het Oostvaardersveld over in een stuk bosgebied en dit het het Praambos.

Ik vervolg de route via het kronkel pad door het Praambos. En zo kom ik uiteindelijk achter de krakeendhut uit. Hier staan de konikpaarden lekker te grazen en te stoeien. En sommige hebben blijkbaar andere dingen voor ogen.

Na dat ik lekker even in het zonnetje heb gestaan ga ik verder. Ik vervolg de route via het krakeend pad en rij richting de knardijk. Voor de knardijk steek ik links het Oostvaardersveld over om zo bij de praamweg uit te komen. Halverwege het Oostvaardersveld maak ik nog even een foto van de poelruiterhut waar het vanmorgen allemaal begon.

Ik ga nu door het hekje heen en steek de praamweg over. Ook dit is het Oostvaardersveld en nu rij ik richting de oeverloperhut. Ook hier via het slingerpad rij ik terug naar de auto. Eerst nog even wat mooie overzicht foto’s. Ook kan ik nog een grasmus op de foto zetten.

En heel hoog in de lucht hangt een toren valk boven het Oostvaardersveld. De torenvalk neemt uiteindelijk een duikvlucht en plof zo zit de torenvalk op de grond in het Oostvaardersveld. Ik probeer te zien of de torenvalk iets vast heeft. Helaas kan ik dat niet zien. Wel loopt er een gele kwikstaart naast de torenvalk. Dus het zou mij niet verbazen als de torenvalk toch een vogeltje te pakken heeft. Ik neem hier en daar nog wat foto’s en zo zet ik ook de oeverloperhut er eens van de andere kant op.

Ik rij verder en ga naar de auto. Aangekomen haal ik de scootmobiel weer uit elkaar en doe die in de kofferbak. Ik rij met de auto nog even langs een groepje konikpaarden die vlakbij de praamweg is gaan staan. Daar zie ik dat een konikpaard mank loopt. Ik bel even met de boswachters. Ze waren inmiddels al op de hoogte en hadden vanmorgen de konik ook al gecontroleerd. Aha vandaar dat ik de boswachter auto vanmorgen door het Oostvaardersveld zag rijden. Ik word weer netjes bedankt voor de melding. En ik wens ze een fijne dag verder. En zo zit de het eerste rondje met de scootmobiel er op. Hoop dat er nog velen zullen volgen. Bedankt weer voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Oostvaardersveld eerste rondje met scootmobiel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *