Oostvaardersplassen & de rietzanger

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:     8  °C.

21-04-2017

Vrijdag ochtend ga ik lekker even een stukje op de elektrische fiets. Helaas is het ook vandaag weer een grijze dag en is het gelukkig niet heel erg koud. Ik begin vandaag bij het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Het is hier uitgestorven tja wie gaat er met dit weer naar buiten. Zelfs​ de grote grazers zijn niet te zien. Of wel? Ja, in de verte staan een paar heckrunderen.

Ze zijn nog net zichtbaar in de ochtend mist die er nog een beetje hangt. Ik fiets nu via het Jan van den Boschpad naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daar zie ik aan de overkant van het water twee lepelaars hun hapjes bij elkaar scharrelen. Ik stap even af en maak even wat plaatjes.

Ook de ganzen pullen die hier rondom mij heen lopen zet ik even op de foto. Het is verder erg rustig en grijs. Ik ga lekker even een stukje fietsen en fiets naar het Kotterbos. Het grootste gedeelte van het Kotterbos is nog gesloten dus buig ik af naar de Kotterbosweg. Hier fiets ik naar de fietsbrug en ga over de lage vaart. Om zo over de trekweg te gaan en weer over de fietsbrug die over de A6 heen gaat. En zo sta ik dan in Zeewolde lijkt wel het drie plaatsen punt Almere, Lelystad & Zeewolde. Hier naast de snelweg de A6 liggen ook een aantal tulpen velden.

En vanaf de verhoging van het fietspad maak ik een paar foto’s. Ook de snelweg mag natuurlijk niet ontbreken. Ik fiets weer terug via de zelfde weg.  Bij de fietsbrug stop ik nog even om een vrachtschip op de foto te zetten.

Dit is een van de vracht schepen die af en aan het zand aanvoeren wat voor de verbreding van de A6 ter hoogte met de splitsing A27 nodig is. Bij het Kotterbos stop ik nog even om de heckrund op de foto te zetten. Zo weer aangekomen in het Oostvaardersplassen gebied, word ik weer even opgehouden door familie grauwe gans. En zingt een rietzanger het hoogste lied. Ik moet even goed zoeken naar de rietzanger maar uiteindelijk vind ik hem. En kan ik weer een paar mooie plaatjes schieten. Hierna fiets ik lekker door naar huis.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *