Vale gier Sierra Espuña

Maximumtemperatuur:      24  °C.
Minimumtemperatuur:       18  °C.

31-10-2019

Vale gier Sierra Espuña:

Donderdag ochtend pak ik de auto en besluit ik om het natuur gebied de Sierra Espuña in te gaan. Om daar op zoek te gaan naar de manenschapen, of ander mooi wild. De tocht er naar toe vindt ik altijd al een hele mooie rit. Vandaag gebruik ik ook voor het eerst een klein video cameraatje om eens te kijken of ik daar wat mee kan doen. En daar zijn toch ook wel leuke beelden uitgekomen. Maar goed mijn eerste stop is op ongeveer 1100 meter hoogte boven de zeespiegel.

Hier is ook een mooi wandel gebied waar ik even ga kijken of ik wat kan vinden.

Uiteraard maak ik weer heel wat landschap plaatjes, van deze prachtige omgeving. Ik kom heel veel sporen van wilde zwijnen tegen.

die heel erg vers zijn maar helaas kan ik de zwijnen zelf niet zien en dus ook niet vast leggen. Ik rust even uit op een van de rots blokken en maak daar nog wat plaatjes.

Vervolgens pak ik de spullen weer op en ga ik naar de auto. Nu vervolg ik mijn route weer met de auto en gaat de klim weer verder. Ik zet de auto neer bij het flora en fauna centrum van de boswachter.

Bij een van de bomen bij het boswachter centrum hoor ik vogeltjes, dus even goed zoeken waar ze zitten. Uiteindelijk komen ze tussen de naald takken vandaan. Dat is leuk een paar kruisbekken.

Ze zijn erg schrikkerig dus heel voorzichtig de camera richten en dan een paar plaatjes schieten. En dat lukt gelukkig. Zo nu loop ik even een klein pad op richting tja welke richting eigenlijk nou langs het boswachter centrum. Om zo weer naar een mooie plek te kunnen. En die ik natuurlijk weer even mooi vast leg.

Hier ga ik is even lekker zitten, en even mijn broodje eten en wat drinken. Dan trekt er een schaduw over mij heen en kijk ik om hoog. Wauw dat is een grote vogel. Snel pak ik de camera en maak nog net wat foto’s. Hmm lijkt wel een vale gier. Ik blijf de vogel volgen en hij vliegt helemaal naar de overkant van de berg. En daar zie ik tot mijn verbazing nog veel meer stipjes vliegen.

Door de lens probeer ik te kijken wat het zijn. En ik vermoed toch dat het Vale gieren zijn. Hmm hoe kom ik daar nou het dichts bij. Twee grote oriëntatie punten op de berg aan de over kant geven mij een bepaalde richting aan. Dit zijn de meet stations van het weer centrum.

En nog even de foto van het ingezoomde meetstation boven op de berg.

Inmiddels ken ik het gebied ook wel een beetje gelukkig. En weet ik hoe ik bij het meetstation in de buurt kan komen. Ik besluit om naar de auto te gaan en verder naar de top te rijden in de hoop zo dichter bij de vale gieren te komen. En zo vervolg ik mijn route over de smalle wegen naar boven. Onder het weerstation is nog een parkeer plaats waar ik de auto neer kan zetten. En ja daar zie ik de eerste vale gieren over de berg kam heen zweven.

Ik blijf even staan om te kijken wat ze doen. Ze vliegen door op de Thermiek en vliegen hierdoor wat heen en weer. Ik maak een gokje en neem een berg paadje aan de overkant en zo kom ik bij een rots partij waar een heerlijke relax rots ligt. Ik ga er maar relax bij liggen, en blijf hier ruim een half uur genieten van deze prachtig vale gieren.

Die nog steeds wel heel hoog en ver van mij vandaan vliegen. Maar gelukkig door hun imposante grote kan ik ze toch mooi vast leggen. En zo zit mijn ochtend & middag trip er weer helemaal op. Ook hier eet ik nog even lekker een broodje en neem ik nog wat te drinken. En verzamel ik de energie om terug te gaan naar de auto.  Maar nog even wat landschap plaatjes maken. Wat een prachtig gebied is het toch.

Het is een ochtend die ik niet snel zal vergeten. helaas ook niet lichamelijk. Dus het wordt de aankomende dagen even rustig aan doen helaas. Maar deze ervaring heb ik weer in de kont zak zitten. Bedankt voor het lezen en kijken van het blogje. Graag tot een volgend keer.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

2 thoughts on “Vale gier Sierra Espuña 

  1. Prachtig Casper,een heerlijk verhaal en mooie foto’s!Alsof ik naast je zit!Ik geniet er bijna net zoveel van als jij op dat moment.Lekker doorgaan zo!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *