Twee volwassen zeearenden

Maximumtemperatuur:     19  °C.
Minimumtemperatuur:      03  °C.

 30-09-2022

Twee volwassen zeearenden:

Vandaag even op de fiets in plaats van de auto. Ik ga dan naar de Lepelaarplassen en dan natuurlijk de lepelaarhut. In de lepelaarhut aangekomen is het echt heel erg stil er is niks maar dan ook niks te zien. Nou ja een aalscholver en tafeleendje komen toch nog even langs. Maar verder nee heel stil. Ook kijk ik nog even naar de eilanden. Die eigenlijk net nieuw zijn aangelegd. Een van de eilanden dat is het voorste eiland ziet er al heel slecht uit. Ik maak er maar een paar foto’s van. De eerste foto is van maart 2022 een aantal maanden na oplevering, de andere foto’s zijn van september 2022

[foogallery id=”14668″]

Dit kan naar mijn idee niet de bedoeling zijn. Er lag voldoende grond op het eiland en vervolgens was dit afgetopt met schelpen. maar daar is niks meer van over de wilgen tenen komen overal door. Hopelijk gaan ze er snel iets aan doen. Ik pak de fiets en besluit om naar de natte graslanden te gaan. Aangekomen bij de overdekte hut de kiekendief kijk ik naar de natte graslanden. Daar verder op de natte graslanden land toch net even een mooie zeearend.

Eerst maar even wat foto’s maken. Maar Ik neem de gok om bij het volgende scherm te gaan kijken. Dan ben ik namelijk dichterbij. Zo fiets inmiddels weer geparkeerd, en ik loop rustig een voorzichtig naar boven en kom zo achter het stenen scherm naar boven. Mijn hoofd komt net voorbij een van de kijk gaten en hop. Daar gaat de zeearend.

Nou lekker dan voor jan L.L gefietst. Nou dan fiets ik maar weer lekker terug naar het overdekte scherm de kiekendief. Daar kan ik uiteindelijk toch nog wel wat leuke foto’s maken van al het kleine spul wat langs komt.

Inmiddels komt ook uit de richting van de Lepelaarplassen een zeearend aangevlogen. Maar ook vanuit de Noorderplassen achter mij komt er een aan. Ja ik kan er maar één tegelijk vast leggen. Dus mijn focus is op de zeearend vanuit de Lepelaarplassen.

Deze zet de landing in en zie dan dat de andere zeearend daar ook geland is. Wauw het zijn twee volwassen exemplaren geweldig.

En ze roepen ook nog naar elkaar. Ik vermoed dat dit een stelletje is. En zo zitten ze samen heerlijk van het zonnetje te genieten in de natte graslanden. Ik zet ook even de runderen op de foto.

En tevens zwemt er een mooie groepje pijlstaart eenden langs dat sla ik natuurlijk niet over.

De langs vliegende blauwe flits de ijsvogel kan ik nog net vastleggen. Meer bewijs dan foto, altijd leuk de blauwe flits. Dan komt meneer of mevrouw nijlgans recht op mijn lens afgevlogen.

Hoop dat de nijlgans nog wel wat om hoog gaat anders heb ik toch echt een probleem zo. Pff gelukkig vliegen ze nog net omhoog zo vlak voor de hut. De twee volwassen zeearenden zijn druk aan het overleggen. Althans dat vermoed ik aangezien er een grote groep met ganzen komt aanvliegen.

En ja daar gaan ze. De twee volwassen zeearenden komen mij kant op vliegen.

En zo vliegen ze even op mij af om niet veel later iets af te buigen. Ze lijken nog te overleggen en vliegen wat heen en weer. De ganzen krijgen inmiddels weer de schrik van hun leven. Een van de zeearenden land langs de waterkant In de sloot recht tegen over de hut.

Zo te zien heeft de zeearend vermoedelijks iets lekkers zien zwemmen. Maar de andere zeearend ziet het ook en het is een beetje een gerommel welke ik nou moet volgen. Maar goed uiteindelijk duikt een van de twee net achter de rietkraag en is uit mijn zicht. En die heeft dan toch maar even een eendje te pakken.

Die hij mee de kant op neemt. Om die daar te gaan plukken en op te eten. En zo zijn deze twee volwassen zeearenden wel even bezig.

Inmiddels heb ik het wel een beetje koud gekregen dus is het verstandig om weer lekker naar huis te gaan. Daar denken de zeearenden ook zo over en vliegen weg. Ik fiets ze letterlijk achter na en kan ze ter hoogte van de aalscholver kolonie nog even vast leggen. Zittend in de bomen. Zo dit was dan het verhaal van de twee volwassen zeearenden. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *