Staartmees & Paapje

Maximumtemperatuur:      19  °C.
Minimumtemperatuur:       03  °C.

20-09-2019

Staartmees & Paapje:

Vrijdag ochtend eerst even de hulp-boswachter naar school gebracht om vervolgens naar mijn favoriete plekjes te gaan. Het Oostvaardersveld en de Oostvaardersplassen. Ik stap uit de auto en ga als eerste even naar de oeverloperhut. En wat zie ik daar een mooie ree (bok).

Ik tuur naar de overkant en speur deze af of er nog meer mooie reetjes zijn, en ja daar staan moeder en dochter. Zo de familie is lekker gezamenlijk op pad.

Al hoe wel, ik wel moet zeggen dat er een grote afstand zit tussen vader en moeder. Weet niet of dat wel zo positief is. Maar ja misschien wel een lat relatie. Nog even snel een kwikstaart vast leggen en een leuke wintertaling die voorbij komt.

Dan de spullen pakken en naar de poelruiterhut. Daar aangekomen hoor ik veel vogeltjes, maar helaas niet allemaal zichtbaar. Maar zo nu en dan komt er een leuk exemplaar voorbij. Eerst het groenling paartje vast leggen die hoog in de toppen van de boom is gaan zitten, en gezellig uitkijkt over de plas.

Dan komt de tjiftjaf even kijken en ik moet snel zijn anders is de tjiftjaf verdwenen. Dan gaat er een onbekend vogeltje voor mij in het riet zitten. Het blijkt een paapje te zijn. Het paapje vangt daar haar insectjes en maakt af en toe een kleine bit vlucht, net zoals de ijsvogel.

Dan de bekende roep van de staartmeesjes. Maar waar zijn ze na veel luisteren en zoeken loop ik de hut voorzichtig uit. En zie ze dan op een van de boompjes zitten en knallen maar. De staartmees is tussen de lekker hapje geland en kan eigenlijk niet kiezen ze zien er allemaal zo lekker uit.

Na een half uurtje wachten in de hoop dat de ijsvogel zich nog even zou laten zien, ben ik maar weer op pad gegaan. Aangekomen bij de auto ben ik naar de grauwegans hut gereden. En daar mijn laatste energie van de dag gebruikt. Op het laatste stukje voor dat ik bij de hut ben, hoor ik de bekende belletjes (baardmannetjes). Ik hoop dan ook dat ze vlakbij de hut in het riet zitten.

En inderdaad daar zitten ze, dus laat ik de camera even rammelen. Aan de andere kant van de hut zit ver weg in de boom een zeearend. Helaas heeft de zeearend een luie dag vandaag en is niet vooruit te branden.

Ook de uitdaging van de ekster maakt hem niet warm of koud. En helaas blijft dat zo. Even later vertrekt de zeearend om aan de horizon te verdwijnen. Maar de baardmannetjes zijn zeer actief en vliegen en bellen er op los. En dat maakt een hoop goed. Zo dit was het voor vandaag. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *