Gansies in het veld

Maximumtemperatuur:      17  °C.
Minimumtemperatuur:       06  °C.

19-09-2019

Gansies in het veld

Donderdag ochtend even lekker op stap naar het Oostvaardersveld en Oostvaardersplassen. Inmiddels aangekomen bij de Praamweg, en de auto geparkeerd. Even de camera vast uit de tas halen en omhangen. Je weet maar nooit. Zo even naar de Oeverloperhut. Bij aankomst zit het vol met Gansies (de grauwegans) ze maken een drukte van jewelste. Maar verder is het niet veel. Of toch. Ik zie wat schuiven door het hoge gras aan de overkant. Het is moeder en dochter ree. Helaas niet beiden op de foto.

Altijd leuk om te zien. Dus even de camera pakken en ze lekker op de foto zetten. Inmiddels wordt ik ook goed in de gaten gehouden door het konikpaard die mij staat te bespieden.

Helaas is het wel wat bewolkt maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb het aan deze zijde even gezien, en loop naar het hek en groet de Konik. Ik ga toch even naar de poelruiterhut in de hoop de ijsvogel even te zien en vast te leggen natuurlijk. Tijdens mijn wandeling naar de Poelruiterhut wordt ik halverwege bijna aangevallen door een buizerd, Kan de buizerd nog net ontwijken en vast leggen.

Aangekomen in de poelruiterhut is het in de hut rustig, Maar ook hier heel veel gansies die er lekker op los kwetteren. Wat een lawaai makers. Kom voor me rust hoor! Langs de rietkraag loopt een oeverloper lekker zijn hapje te zoeken. De gansies zijn lekker druk en staan in de rij om te mogen badderen. De een na de ander is klaar en staat zich uit te wapperen.

Uiteraard wordt dit vakkundig vast gelegd. Ver in de bush bush zie ik nog een zwartkop vrouwtje. Na twee klikjes is die helaas alweer gevlogen. Een grote zilver reiger komt nog even om de hoek gluren of er iets lekker te halen valt. Maar helaas er is niks dus vertrekt de grote zilverreiger weer. Dan komt gansie even naar de hut gevlogen en kan ik dus mooi wat plaatjes schieten.

Maar gansie heeft zijn maatjes geroepen dus ineens is het een komen van grauweganzen. Die werkelijk uit alle hoeken en gaten neer strijken en of vertrekken. Wat een lawaai maken ze toch. Zo ik pak de spullen weer en ga richting de auto, bij de auto aangekomen kijk ik toch nog even bij de oeverloper en zie ik weer een ree maar nu de Bok.

Dus vaders is even alleen op stap. Ik stap inmiddels weer in de auto en besluit om via de Oostvaardersdijk terug te rijden naar huis. En wat kom ik halverwege de dijk tegen. Twee zeearenden in de boom toppen.

Dus even de auto snel parkeren en de camera pakken, en knallen maar. En dan hoor je al die leuke belletjes in het riet als je op de dijk staat. Tja wat nu zal ik toch even kijken bij het Julianapad of ik de belletjes kan vinden ( de baardmannetjes). Ik besluit om toch nog even die kant op te crossen en te gaan kijken.

En ja ik heb er een paar gevonden dus het geheugenkaartje raakte weer aardig vol. Zo nu zit het er echt op voor vandaag. Bedankt voor het kijken en lezen, graag tot een volgend blogje

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *