Spiegel in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   20  °C.
Minimumtemperatuur:    12  °C.

 11-08-2017

Vrijdag ochtend ga ik weer even op stap naar het Oostvaardersveld. Zo spullen bij elkaar gepakt en scootmobiel achter in de auto. En onderweg naar het Oostvaardersveld. Via de Trekweg en de Praamweg kom ik uit bij de kleine Praambult. Hier parkeer ik de auto en pak de scootmobiel. Nu rijd ik door het Praambos, eerst even naar de oeverloperhut. Aangekomen bij de hut is het redelijk stil. Een steltkluut met jong scharrelt lekker een beetje rond en het lijkt er op dat ze richting de hut komen scharrelen.

Door dat het eigenlijk wind stil is is het water oppervlak net een spiegel. Hierdoor kan ik een leuk effect krijgen van de stelt kluut.

Een gele kwikstaart komt even het zonnetje brengen. De kwikstaart kleur zo mooi geel terwijl het buiten maar een grijze bedoening is.

En een Adhd vogeltje en dit is volgens mij een fitis komt even lekker stuiterend langs de hut van tak naar tak komt de fitis voorbij. Gelukkig kan ik nog wel een paar mooie stuiter plaatjes maken. Een leuke jonge spreeuw komt even op de tak zitten en wat een hartjes heeft de spreeuw al weer verzameld prachtig.

Nu ga ik nog even naar de overzijde met de scootmobiel. Ik ga door het hekje heen en rijd het poelruiterpad af tot aan de T splitsing en dan links af de poelruiterdijk op en zo de hut in. Buiten de hut is er gelijk een hoop meerkoet politie aanwezig. En wordt de heer muskusrat even onder begeleiding afgevoerd.

Aan de overkant van de hut komen de paarden langs die zet ik natuurlijk even op de foto. Dan hoor ik de ijsvogel en in de verte scheert hij over het water. Helaas de verkeerde kant op waar hij waarschijnlijk een afspraak heeft de ijsvogel gaat lekker een sigaar roken.Een groepje grauwe ganzen passeren de hut op grote hoogte maar ze maken duidelijk dat ze er zijn.

Een rietzanger en een fitis laten zich ook nog even zien. En meneer ijsvogel besluit om toch nog heel even langs te komen. Ik vind het mooi geweest en pak de spullen. Nu rij ik weer terug naar de auto. Maar zoals altijd eerst nog even spieken bij de oeverloperhut. En hier zit een leuke wilde eend.

Na dit wilde avontuur hop naar de auto en is deze vrijdag ochtend weer voorbij.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Spiegel in het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *