Sperwer:

Maximumtemperatuur:     19  °C.
Minimumtemperatuur:      03  °C.

 25-09-2022

Sperwer:

De ochtend begint op het Juliana pad. Het begint weer een beetje de periode te worden van de baardmannetjes. Een beetje kouder in de ochtend en nacht. En dan komen de baardmannetjes te voorschijn. Het moet dan ook niet te hard waaien anders blijven ze laag in het riet, en dan zie je ze niet.

Gelukkig zie ik ze vandaag wel en kan ik mooi een aantal plaatjes van de baardmannetjes maken.

Ik ga nog even door op het pad en kom zo bij de zilverreiger hut. Hier zijn nog wat kemphanen aanwezig die ik even op de foto zet.

Een winterkoning en een tjiftjaf zitten samen op de schutting.

Nu weer richting de auto maar eerst komt de kwikstaart nog even gedag zeggen.

Ik ga richting de poelruiterhut. En ben daar inmiddels aangekomen. Het is redelijk rustig er zijn wel een paar mensen aanwezig, maar voor mij onbekend. Ze hebben ook nog niks bijzonders gezien. Oké zeg ik. Maar ik zie toch zo maar even de tjiftjaf kleine karekiet en de pijlstaart eend.

[foogallery id=”14622″]

Dus die zet ik dan ook maar even op de geheugen kaart voor mij bijzonder genoeg. Niet veel later zie ik een stipje aan de horizon verschijnen. Even goed kijken. Het lijkt op een sperwer, nu is de sperwer iets dichter bij en inderdaad het is de sperwer.

Dus ik roep het maar aangezien niemand het nog door heeft. Zo die heb ik in ieder geval weer lekker op de geheugenkaart staan. De slobeend komt nog even langs slobberen.

En zo zie je mooi ook even de brede snavel die vol met ballijnen zit. Voor het filteren van zijn slobbermaaltijd. En dan roep ik maar weer eens daar komt de zeearend aangevlogen. En zo vliegen de zeearenden weer de geheugenkaart in.

Ik pak mijn spullen en besluit om nog even met de auto bij het bezoekers centrum de Oostvaarders de dag af te sluiten. Ook hier zijn vandaag hoog in de lucht drie zeearenden te zien.

En dat vindt ik een mooie afsluiting van de dag.

Bedankt voor het lezen en kijken naar de sperwer. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *