Rondje driehoek & ijsvogel Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   26  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

06-07-2017

Donderdag ochtend is het tijd om weer eens een rondje driehoek te maken. Scootmobiel achter in de kofferbak en camera spullen in de auto en gaan met die banaan. Ho eerst even de hulp-boswachter naar school brengen. Na dat gedaan te hebben via de trekweg en de praamweg om vervolgens de knardijk op te rijden. Ik parkeer de auto op de Kitsweg en pak de spullen uit de auto. Ik ga nu via het bos gedeelte en over de bruggetjes om zo uiteindelijk bij de laatste brug te komen. En die over te steken en zo in de driehoek te komen van de Oostvaardersplassen. Het is rustig in de driehoek en de spreeuwen vliegen in grote groepen steeds voorbij. Bij de omgevallen boom gaan ze even rusten en kan ik er mooi een op de foto zetten.

Even verder bij de kruising van het pad vlak bij de zeearendhut liggen twee prachtige edelhert hindes. Die zich gewillig op de foto laten zetten. Ik rij verder en ga even bij de zeearendhut kijken. Hier zie ik nog een mooie tjiftjaf zitten. Maar hoor ook in de verte de konikpaarden. Ik kijk even goed en zie drie konikpaarden mijn kant op komen scheuren. Nou ik sta start klaar om er vandoor te gaan. Maar ze zijn nog wel ver weg gelukkig. Ze zitten achter elkaar aan en het gaat steeds sneller. Dan valt een van de konikpaarden pfff wat gaat die hard onder uit zeg.

Maar gelukkig staat het konikpaard ook weer snel op en gaan ze gewoon weer verder. Inmiddels zijn ze ook omgedraaid en denderen ze weer op de grote groep af. Ik pak de spullen en de scootmobiel en rij naar Wigbels eiland. Ook nu kom ik weer langs de Edelherten en vraag of ze het ook gezien hebben dat van de konikpaarden. En je ziet ze denken wat een uitslovers die konikpaarden.

Zo verder via het pad en inmiddels bij het hekje gekomen van Wigbels eiland. En bij de hut op Wigbels eiland fluiten de vogels er heerlijk op los. En zo kan ik door het struik gewas een mooie rietzanger op de foto zetten. En een grasmus komt ook nog even om het hoekje van de struik. Ik rij nog even door om bij het brandgans scherm te kijken. In deze hoek is het stil vandaag en ik ga snel weer terug. Een bruine kiekendief vliegt nog even over en ik pak snel de camera. Natuurlijk heb ik vandaag ook weer prachtige landschap foto’s gemaakt althans dat vind ik zelf dan.

Ik ben weer op de terug weg richting de auto. De roodborsttapuit, putter en blauwe reiger kan ik mooi nog even op het laatste stukje vast leggen. Alles weer in de auto en op naar……. Tja ik heb nog wat tijd over dus op naar de poelruiterhut in het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto bij de kleine praambult en rij ik met de scootmobiel direct naar de poelruiterhut. Via het Praambos en poelruiterpad ben ik in de poelruiterhut. En wie zit daar op mij te wachten. De ijsvogel dat is even leuk.

De ijsvogel is even aanwezig en laat me alle hoeken van de hut zien. Maar ik heb de ijsvogel op de foto. Zo die heb ik ook weer binnen. Oeps snel weer naar de auto en de hulp-boswachter halen. En dan is ook deze donderdag weer omgevlogen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *