Edelhert natuurpark Lelystad

Maximumtemperatuur:   24  °C.
Minimumtemperatuur:    12  °C.

05-07-2017

Woensdag ochtend ga ik samen met de hulp-boswachter op stap. We gaan naar Natuurpark Lelystad. We nemen de elektrische fiets mee en vertrekken via de A6 naar Lelystad. Bij natuurpark Lelystad parkeren we de auto en halen de fiets er af. We besluiten om eerst even te kijken of we de edelherten nu een keer kunnen vinden. We fietsen de kant van het beheergebouw op en worden na het wild rooster ontvangen door de jonge ooievaars. Nu we er toch zijn kijken we of we de moeflon schapen kunnen zien. Maar helaas zijn ze niet in het zicht en gaan we verder. Ook de edelherten zien we niet. Nu is het gras en riet wel zo hoog dat het ook heel moeilijk is om ze te spotten. We fietsen naar het uitkijkpunt van de edelherten en hopen daar iets te zien. Bij het uitkijkpunt stappen we af en nemen wat te drinken. Ik zeg tegen de hulp-boswachter stil eens, volgens mij hoor ik wat. En samen sluipen we naar het randje en kijken we over het riet. En inderdaad horen we het riet behoorlijk ritselen. En dan zien we samen dat een edelhert aan de overkant van het water het dijkje op loopt.

Maar we zien alleen het gewei, waar het gewei aan vast zit zien we niet. Zo hoog is het riet en gras. Maar dan zwemt of eigenlijk loopt er een edelhert door het water zo langs ons. en kan ik zo van boven de edelhert op de foto zetten. In de eerste instantie heeft het edelhert nog niks door. Maar dan kijkt hij om en denkt ik ben gesnapt.

De gezichtsuitdrukking van het edelhert is geweldig. Het edelhert snelt zich naar de kant en klautert uit het water de kant op. Ook horen we nu erg veel geritsel om ons heen en zien we hier en daar de edelherten naar de overkant snellen. Een van de edelherten draait zich nog even om onder de boom. En kijkt ons nog even aan.

Wat een wow moment is dit weer. Gelukkig hebben we de edelherten een keer gezien. Maar het blijft heel goed zoeken en luisteren op dit moment met het hoge riet en gras. We pakken de elektrische fiets weer en gaan verder. We volgen het pad en gaan richting de wilde zwijnen. En ook de zwijnen laten zich vandaag goed zien.

Er is ook veel kunst te zien op dit moment in het Natuurpark. Er staat van alles op verschillende punten in het natuurpark. Maar ook de omgeving is prachtig om te zien en leg ik natuurlijk vast op de geheugen kaart.

En zo hebben we een half rondje gefietst en gaan we richting de uitgang en naar de auto. Eerst nog even van de tokkelbaan en dat vindt de hulp-boswachter geweldig. Zo dit was het voor vandaag. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *