Aalscholver clan Lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    15  °C.

 04-07-2017*

Wat een geluk had ik vanmorgen met de kemphanen in het Oostvaardersveld. Vanmiddag kan ik ook nog even met de elektrische fiets op stap. En ga ik even naar de Lepelaarplassen. Via het Pirellipad kom ik bij de trekvogelpad uit en fiets ik via het pad naar de lepelaarhut. Aangekomen is het redelijk rustig totdat een paar jonge aalscholvers komen aanvliegen. En ze proberen om alle stokken te bezetten waar normaal de ijsvogel wel eens gaat zitten.

En de ijsvogel zie ik van ver kijken en denken nou dan ga ik maar ergens anders vissen vandaag. En in een flits is de ijsvogel gevlogen. De aalscholvers maken er in ieder geval een schouwspel van. De aalscholvers zijn lekker aan het klieren en claimen hun eigen plekje op de tak. En als de een voor de ander iets te dichtbij komt wordt er een lekkere hap uit het veren pak genomen.

De kwikstaart probeert de pijn een beetje te verzachten en komt op een van de favoriete takken van de ijsvogel zitten. Heerlijk gaat de kwikstaart zijn hapje op eten en dat is een libelle of juffer. Kan het niet heel goed beoordelen. Zo de aalscholvers zijn inmiddels weer gevlogen en de kwikstaart fluistert in mijn oor dat hij de ijsvogel gaat halen. En inderdaad na een paar minuutjes komt uit het bos de ijsvogel aangevlogen.

En kan ik die mooie flits weer op de foto zetten. In een andere flits zie ik ook nog de zeearend voorbij flitsen. Zo tijd om de spullen te pakken en weer lekker op huis aan te gaan. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Aalscholver clan Lepelaarplassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *