Kemphaan bij de oeverloper

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    15  °C.

 04-07-2017

Dinsdag ochtend kan ik lekker op stap naar het Oostvaardersveld. Na dat ik de hulp-boswachter naar school heb gebracht ga ik via de trekweg en de praamweg naar de parkeerplaats bij de kleine praambult. Hier pak ik de spullen en de scootmobiel en rij door het Praambos naar de oeverloperhut. Inmiddels heb ik het bos achter mij gelaten en rijd ik op het pad van de oeverloperhut. Er staan al wat collega spotters. Ook spotter Johannes is er. En wat een geluk heb ik weer vandaag. Er staan kemphanen voor de hut en niet een, maar meerdere.

Uiteindelijk heb ik zes verschillende kemphanen kunnen tellen. Ook de grutto’s waren heerlijk actief. Een verdwaalde kievit kwam ook nog even pols hoogte nemen. Nu ga ik lekker even naar de overkant en dus naar de poelruiterhut. Via het poelruiter pad rijd ik naar de hut. Ook nu ga ik eerst even een stukje door het Praambos om zo bij de hut te komen. Na dat ik al weer een kwartiertje binnen in de hut ben zie ik de bruine kiekendief aan komen.

Ik neem mijn positie in en knal er op los. In de hoop dat de auto focus me vandaag een beetje positief gegund is. Gelukkig werkt het tot op heden redelijk maar het is niet super. Dan zie ik een juveniele rietzanger die verdomd veel lijkt op de water rietzanger.

Maar na alles tegen elkaar te hebben gelegd lijkt het toch dat de zwarte strepen op de kop niet voldoende zwart zijn. Zoals dit wel is bij een water rietzanger. Dus houden we het op een juveniele rietzanger. De grasmus en de putter laten ook van zich horen en zien. De kleine vogeltjes weten zich vandaag goed te verschuilen en er zit altijd wel een takje voor. Ik sluit de ochtend af met de Atalanta vlinder en vervolg mij weg door het Praambos naar de auto. Zo de hulp-boswachter lekker ophalen en dan even lekker eten. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

One thought on “Kemphaan bij de oeverloper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *