Rijp in de Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:  2  °C.
Minimumtemperatuur: -5  °C.

18-01-2017

Woensdag ochtend wat een mooi landschap is er de afgelopen nacht ontstaan. Door de rijp zijn alle bomen veranderd in ware kunst werken. Dat wordt een mooie foto dag. Samen met de hulp-boswachter ga ik vandaag heerlijk op stap. En gaan we van start na dat we onze middag lunch op hebben. We pakken snel de spullen bij elkaar en gaan lekker op stap. Onze dag begint vandaag al langs de trekweg waar we de bomen die op het laatste deel van de Oostvaardersplassen staan heel mooi op de foto zetten.

Ook de bomen langs de lage vaart en het Kotterbos ontkomen niet aan onze camera vandaag. Wat een pracht en praal is het vandaag met al dat rijp op de bomen super mooi. We zijn aangekomen op de grote Praambult en kijken daar nog even over de vlakte en wat een toeval. Vandaag staan de heckrunderen onder aan de grote Praambult.

Die zetten we natuurlijk even op de foto. En ook vandaag zien we de boswachters hun rondes weer maken tussen de grote grazers.

Hierna gaan we naar de keersluis op de knardijk. Bij de keersluis zien we nog net twee reeën in het Hollandse hout bos weg springen. Ik loop met de hulp-boswachter op de sluis en daar maken we ook nog een paar prachtige foto’s.

Hierna gaan we weer met de auto terug, en rijden we naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere. We maken nog even een tussen stop bij het Kotterbos om ook daar nog even de eenzame boom vast te leggen. Wat prachtig zo met tegenlicht van de zon en het wolken dek lijkt net of het avond is. We stappen weer in en rijden nu naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Auto geparkeerd en we lopen rustig naar het gebouw. Ik roep de hulp-boswachter en zeg kijk goudhaantjes in de bomen.

En zo staan we heerlijk te kijken en te fotograferen en zetten we weer heel wat goudhaantjes op de geheugenkaart. We gaan naar het kraaiennest en kijken vanaf daar heerlijk over de vlakte. En wat blijft het toch mooi die Oostvaardersplassen.

We kijken onze ogen uit. En zo klikt de camera de tijd voorbij en zijn de hulp-boswachter en ik heel blij. We pakken onze spullen lekker weer in en gaan lekker naar huis. Bij thuiskomst de foto’s even op de cloud. En dan samen met de hulp-boswachter even het resultaat vast bekijken. Wow er zitten er weer een paar hele mooie bij. Hopelijk vinden jullie dat ook. Graag en tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *