Een zeer koude ochtend in de Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:  2  °C.
Minimumtemperatuur: -5  °C.

17-01-2017

Dinsdag ochtend ga ik nog even lekker op stap. Het is wel behoorlijk kouder als gister althans zo voelt het wel. Hoop dat dat goed gaat met het lijf. Ik heb mijn spullen bij elkaar gepakt en breng eerst even de hulp-boswachter naar school. Vandaar uit ga ik gelijk door naar de grote praambult om daar even te kijken. Bij de grote praambult heb ik weer twee vossen  kunnen spotten.

En ook de edelherten zijn lekker aan het rusten en aan het eten. Ik ga verder en stop even bij het begin van het Oostvaardersveld aangezien de konikpaarden lekker bij het hek staan. En ook het kleinste lid van de familie laat zich even zien.

Hoop dat hij deze winter door komt die klein man. Ik stap weer lekker in de auto en parkeer de auto verder op de praamweg. Ik stap uit en loop nog even naar de oeverloperhut. Daar komt een bruine kiekendief aangevlogen die ik mooi kan volgen met de camera.

En dus maak ik een paar mooie foto’s. Dan loop ik ook nog even naar de poelruiterhut en maak ik onderweg nog een paar leuke foto’s. Bij de poelruiterhut is het heel rustig en is het ijskoud en blijf ik ook maar een aantal minuten. De spieren gaan behoorlijk protesteren en loop ik maar weer naar de auto toe. Een goudhaantje laat zich nog wel even mooi vast leggen onderweg naar de auto.

Nu weer lekker in de auto en eerst de kachel op tien en op temperatuur komen. Wat zal ik nu eigenlijk gaan doen. De mind zegt dat ik nog wel een stukje wil lopen. Maar helaas weet ik wel beter en is het lichaam eigenlijk al op voor vandaag. Ik ga dan nog even op de eerste verdieping kijken van het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Ik draai de auto en rijd via de praamweg en de trekweg naar het centrum toe. Via de buitenring draai ik de parkeerplaats op en loop ik naar het gebouw. En heerlijk kijk ik vanaf de eerste verdieping over de Oostvaardersplassen. En maak ik weer heel wat leuke foto’s.

Ook staan de honderden guldens weer geparkeerd op het eerste eiland of wel de watersnip zit er ook weer. De heckrunderen lopen via de dijk richting het Oostvaardersbos en zouden daar wel eens kunnen overnachten. Er komt nog van alles voorbij en zo vliegt de tijd aan mij voorbij. Nog snel even wat foto’s van de konikpaarden al hier en dan pak ik mijn spullen bij elkaar. En dan is het weer tijd om de hulp-boswachter van school te halen en gaan we lekker samen een broodje eten. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Een zeer koude ochtend in de Oostvaardersplassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *