Konikpaarden en de vos

Maximumtemperatuur:   1  °C.
Minimumtemperatuur:  -4  °C.

16-01-2017

Maandag ochtend ben ik al vroeg op stap maar wat is het koud zeg brr. Nu zit ik nog lekker even in de warme auto onderweg naar het Oostvaardersveld. Ik ga via de gebruikelijke route en dat is de Trekweg en de Praamweg. Natuurlijk stop ik eerst even bij de grote Praambult op de Praamweg. Wat een prachtige foto’s kan ik hier weer maken van de Oostvaardersplassen.

Het zonnetje prikt er af en toe doorheen en dan worden de konikpaarden en edelherten net een beetje verlicht. De foto’s worden net schilderijen wat super mooi. En als ik al tijden geen vos heb kunnen spotten spot ik er vandaag gelijk drie. Moet niet gekker worden.

Nu snel weer in de auto en even opwarmen. Kachel nu even op de voet stand zodat mijn voeten en schoenen lekker op temperatuur komen. Ik rij verder en parkeer de auto op de praamweg. Ik stap uit en loop naar de Poelruiterhut. Ik hoop natuurlijk dat die rare Roerdomp even uit het riet komt en een dansje op het ijs maakt. Zodat ik dat weer even vast kan leggen. Aangekomen in de poelruiterhut maar wat is het koud zeg. Ik ben helemaal alleen in de hut.

Gelukkig staan de konikpaarden aan de overkant en kan ik gelijk de camera er bij pakken. Niet veel later komt collega spotter Johannes aangelopen. En kijken we samen naar de konikpaarden. Ook houden we de plek waar de roerdomp normaal zit goed in de gaten. Maar de roerdomp laat zich bij ons vandaag niet zien. Twee konikpaarden geven nog even een showtje weg dus dat kan weer mooi op de geheugenkaart.

Ik geef aan dat ik in beweging nu moet blijven aangezien het behoorlijk koud is. Mijn spieren protesteren al weer van de kou. Johannes gaat ook mee lopen, en samen besluiten we om met de auto richting het pad van de grauwegans te gaan. Ik ga eerst even op warmen in de auto. Johannes gaat vast die kant op ik geef aan er zo aan te komen. Kachel even op tien en heerlijk die warme lucht even opnemen. Dan ga ik ook naar het pad van de grauwegans. Hier gaan we op goudhaantjes jacht. En wonder boven wonder in de eerste meters op het pad hebben we gelijk prijs.

Het is niet veel maar ik heb de goudhaan er toch weer op staan. We lopen nog even naar de grauwe gans hut, maar ook hier blijven we niet lang de wind snijd door alles heen. En zo snellen we ons weer naar de auto’s. Bij de auto zeggen we elkaar even gedag. Ik ga lekker richting huis. En rij via de knardijk en de praamweg terug. Nu rij ik tussen het Oostvaardersveld door en zie tot mijn verbazing weer twee mensen langs de waterkant lopen in het Oostvaardersveld.

Dit mag uiteraard niet. Een groepje wilde zwanen vliegt onmiddellijk de lucht in op het moment dat de mensen de hoek om komen. Ik ga even bellen met de boswachter en ze komen er aan ik blijf even netjes wachten om aan te wijzen waar ze lopen. Aangezien ze zo nu en dan achter het riet verdwijnen blijf ik goed opletten waar ze lopen. Daar zijn Bertwin en Leo ik laat ze zien waar de mensen lopen. Ze hebben de mensen inmiddels ook zelf gespot en gaan die kant op. Ik vervolg ook mijn weg weer en rijd rustig naar huis. Ik neem een van de laatste bochten op de trekweg vlakbij huis en kijk wie ligt daar in de kant van het zonnetje te genieten.

Een prachtig mooie vos ik stop snel en rij de kant in. Ik pak de camera en maak snel wat foto’s. Wat een mooi vosje zeg en lekker fluffie. Nu verder en naar huis lekker warm worden met een kopje koffie. Dan nog even de hulp-boswachter van school halen en dan is het tijd voor andere dingen.

Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Konikpaarden en de vos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *