Natuurbeleving in de Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur: 6  °C.
Minimumtemperatuur:  3  °C.

14-01-2017

Zaterdag ochtend na een lange periode ga ik gezellig weer eens met de hulp-boswachter op stap althans dat is de bedoeling. Ik heb de fiets al vast gepakt en de accu is vol. Het zonnetje prikt er een beetje door een mooi moment om te vertrekken. We pakken de spullen bij elkaar en we nemen wat lekkers mee. Pfff daar komt wel een hele donkere lucht aan ik zeg tegen de hulp-boswachter we moeten maar heel even wachten. En dat was maar goed ook wat gaat het daarna tekeer met sneeuw, hagel, en regen. Nou dan nog maar even lekker binnen. Inmiddels is het al weer middag geworden en gaan we eerst maar even wat eten. Na de middag zijn de berichten dat het weer een beetje gaat opklaren.

En om de tijd een beetje door te komen komen de mussen gezellig wat eten in de tuin en zetten we die op de foto. Inmiddels is het aan het opknappen en komt de zon een beetje door. We pakken nu toch maar de auto en rijden naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daar gaan we dan een klein stukje lopen. Eerst lopen we naar de drie eilandjes om daar wat mooi overzicht foto’s te kunnen maken.

Het staat vol met edelherten op de vlakte prachtig om te zien. Heel ver op de vlakte zie ik ook nog een vos lopen. Dan zien we een mooi koppeltje nonnetjes wat een mooi verenkleed heeft het mannetje toch. Nu lopen we samen weer richting het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Een groenling poseert nog even en klik die staat er weer mooi op.

Net voorbij het natuurbelvingcentrum vliegen de nonnetjes af en aan. Lijkt wel de vliegende non (netjes). Nu gaan we lekker even naar binnen in het natuurbelevingcentrum en gaan we lekker even van af het dak foto’s maken. Eerst nog even op de eerste verdieping door de verrekijkers heen kijken. Twee vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan tekst en uitleg te geven aan de diverse mensen die langs komen. We lopen naar het dak toe en een van de vrijwilligers geeft aan dat er watersnippen bij het eilandje zitten. Ik zeg hartelijk dank voor de tip ik zal boven even kijken of ik ze op de foto kan zetten. Samen met de hulp-boswachter loop ik naar boven en gaan we kijken. Wat een uitzicht heb je hier toch geweldig. En inderdaad bij het eerste eiland zitten drie watersnippen. Dat is mooi even vast leggen op de geheugenkaart.

Bij het controleren van de foto op de camera lijkt het wel of ik er meerdere kan zien. Uiteindelijk heb ik er thuis in totaal negen kunnen tellen op de foto’s, dat is toch even negenhonderd gulden wat daar zit. Ook maken we verder weer prachtige overzicht foto’s van de edelherten op de vlakte. En ergens tussen de edelherten is ook meneer vos gespot.

Ook komt er weer een vliegende non voorbij. En maken we ons klaar om weer naar de auto te gaan. Brr koud hoor hier boven. We zeggen de vrijwilligers van Staatsbosbeheer gedag en lopen naar de auto. Nu vervolgen we onze route naar de grote Praambult. Daar aangekomen staan de konikpaarden lekker dichtbij en kunnen weer lekker wat foto’s maken. Ook zien we de boswachter en dit is toevallig boswachter Bertwin zijn controle ronde maken in het gebied.

Nu gaan we nog even naar de Oeverloperhut. Bij het parkeren zien we iemand met de fiets door het hek gaan naar de Oeverloperhut. Na dat de hulp-boswachter en ik zijn uitgestapt lopen we ook naar de Oeverloperhut. Bij aankomst komt de man met de fiets ons te gemoed lopen en groet ik de man. De man groet terug en ik zeg netjes tegen de man. U weet dat u hier niet met de fiets mag komen? Hij kijkt me aan en zegt ja hoor mag wel met de fiets hier komen maar niet fietsen. Ik zeg tegen de man dat dat niet juist is en dat je hier niet met fietsen mag komen. De man voelt zich waarschijnlijk aangevallen en spreekt met verheven stem bent u boswachter of zo. Ik zeg bijna ik meld het u alleen even. Leest u het bord nog maar eens wat voor aan de weg staat. En de man gaat snel weg. Maar moet zeggen de man leest wel het bord aan de weg en denkt bij zich zelf fuck die klootzak heeft nog gelijk ook.

Verder is het erg rustig in de oeverloperhut, en koud. De hulp-boswachter zegt kom op pap we gaan naar de auto. Dat doen we dan ook. En we rijden weer lekker naar huis. Op de trekweg komen we een afgeladen volle Volkswagen Touran tegen. Ik kijk eens goed naar binnen en de bestuurder kijkt mij ook aan. Ik vertrouw het niet en draai de auto weer om en rijd op gepast afstand achter de auto aan. Halverwege de vaartplas is de Touran weer aan het keren en rijd weer terug. Ik volg de auto weer en weet in welke wijk hij is binnen gereden. Hopelijk heb ik deze persoon op andere gedachten kunnen zetten om dit niet ergens te dumpen. Nogmaals dit was mijn gevoel. Kan ook zijn dat de man geen foute bedoeling van plan was. Nu weer lekker in het warme huis.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *