Oostvaardersbos en de edelherten

Maximumtemperatuur: 6  °C.
Minimumtemperatuur:  3  °C.

12-01-2017

Donderdag ochtend ga ik nogmaals edelherten spotten in het Oostvaardersbos. Aangezien de winteropenstelling vanaf 16 januari van kracht is. En het dus niet meer mogelijk is om in dit stuk Oostvaardersbos te komen. Ik ga dus nog maar even kijken bij mijn edelhert vrienden. Eerst even de hulp-boswachter naar school brengen en dan rij ik gelijk door. De hulp-boswachter is in de klas en ik rij nu naar het Oostvaardersbos. Ik parkeer de auto op de Jac .p. Thijssenweg en loop dan het Oostvaardersbos in. Nu loop ik naar de plekjes toe waar ik denk dat ze zitten.

Inderdaad laten de eerste edelherten zich al zien. Ik loop nog een klein stukje verder en ook hier staat weer een mooi groepje. Ze zijn lekker rustig en staan wat lekkers te happen.

Nu is het weer tijd om naar de auto te lopen. Ook maak ik nog wat mooie landschap foto’s. Ondertussen word ik opgewacht door een heggenmus en een grote bonte specht. En allebei zet ik ze natuurlijk even op de geheugenkaart.

Ook heeft zich een ander groep met edelherten zich door het bos verplaatst en zijn ze mijn kant opgelopen. Dat is dan weer een mazzeltje en zo kan ik ook een mooie een tweede groep met edelherten vastleggen. En sommige edelherten zijn wel zo fotogeniek prachtig gewoon.

Bijna ben ik weer bij de auto als er nog een groepje komt aan lopen. Ik kan nog door de bomen wat foto’s maken en dan besluit het groepje edelherten het maar even verder op te zoeken. En zo verdwijnen de edelherten weer uit het zicht. En zoeken ze weer een ander plekje op.

Ik stap lekker in de auto en warm mezelf eerst even op aan de kachel. Ik ga zo nog even kijken bij de grote Praambult en zak dan nog even af naar het poelruiter clubhuis. Bij de grote Praambult aangekomen schijn het zonnetje een beetje. En staan er een paar mooie edelherten in het zicht van de camera.

Ook de konikpaarden staan op de vlakte. Zo een best windje staat er weer snel in de auto. Nu loop ik nog even naar de Oeverloperhut en spot daar een poetsende zwaan. Ook een mooie grote zilverreiger is van de partij. Ook een braakbal van de kerkuil tref ik aan op het zitbankje.

Nu ga ik even naar de Poelruiterhut. Vlak voor dat ik weg loop zie ik nog even de blauwe flits voorbij komen en de ijsvogel gaat achter in het riet zitten. Bij de Poelruiterhut zijn een paar nonnetjes die zet ik snel even op de foto. Het lichaam is behoorlijk aan het tegen werken en ik besluit dat het genoeg is voor vandaag. En zo zit ik weer lekker in de auto en rijdt ik op mijn gemak naar huis. Lekker onderweg naar een warme bak koffie. Hierna de hulp-boswachter weer opgehaald van school. Hopelijk kunnen we van de week samen nog even op stap.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *