Prachtige landing Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   24  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

08-07-2017

Zaterdag ochtend, ik ben voor de verandering eens vroeg wakker hmm. Ik ga even wat eten en de medicatie innemen. Pak de spullen bij elkaar scootmobiel achter in de auto en rijden maar. Ik rij naar het Oostvaardersveld en ik parkeer de auto bij de kleine praambult. Ik pak de spullen en monteer de scootmobiel. Nu rij ik via het Praambos direct door naar de poelruiterhut. Bij binnenkomst zit de boeren zwaluw al op de ijsvogel stok.

Maar de ijsvogel is niet ver weg en laat zich ook snel zien. Een jonge kwikstaart komt nog langs en laat even zien hoe je vlooien weg haalt.

De bruine kiekendief komt vandaag ook weer langs. Ik zie de kiekendief al aankomen over de Praamweg. En hij buigt af naar de poelruiterhut. Ik zit er helemaal klaar voor de auto focus laat het helaas weer regelmatig afweten. Word toch tijd dat ik maar eens een afspraak ga maken. Gelukkig zijn er nog wel een paar foto’s gelukt.

Een knobbel zwaan komt aangevlogen en zet de landing in voor de hut, wat een prachtig gezicht. En hier bleef de auto focus het wel weer goed doen.

De ijsvogel kwam hierna weer een stukje dichterbij en de boeren zwaluw houd zijn tak bezet. De rietzanger kwam heel even uit het riet. Maar was ook snel weer weg. Ik ga lekker richting de auto maar stop nog even bij de oeverloperhut. Daar laat een juveniele blauwborst zich zien.

En een mooie spreeuw. De scootmobiel is weer gestart vertrek lijst gecontroleerd niks vergeten alles in de tas, accu vol scootmobiel. Dus hop naar de auto en is deze ochtend weer voorbij.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Prachtige landing Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *