Portret van de konikpaarden

Maximumtemperatuur:    3  °C.
Minimumtemperatuur:    -2  °C.

05-02-2018

Portret van de konikpaarden:

Maandag middag maak ik nog even een uitstapje naar de Oostvaardersplassen. Aangekomen op het Jan van den Bosch uitkijkpunt lopen er op de vlakte twee edelherten. De twee edelherten hebben het erg naar hun zin zo te zien. Ze huppelen vrolijk door het ijskoude water. Brr mij niet gezien krijg het er koud van.

Ook een van de konikpaarden gaat even lekker rollebollen door de blubber. Een nijlgans zoeft even voorbij. En een groep van veertien grote zaagbekken liggen te slapen op de kant wel heel ver weg hoor.

Jammer dat het zo ver weg is, het is echt een hele mooie eenden soort maar ook heel schuw. Dan doemt uit het riet een vos op. En de vos trekt even een sprintje langs het riet om vervolgens verderop weer uit het gezicht te verdwijnen.

Ik pak de elektrische fiets en fiets als de bliksem naar het Frans Vera pad daar zag ik een paar konikpaarden staan. Bij aankomst staan de konikpaarden er nog. En komt er langzaam nog een konikpaard bij. Nu zijn ze gezellig met zijn drieën.

En willen ze graag met zijn drieën op de foto. En ze poseren heel mooi en dat is altijd leuk als de modellen een beetje weten hoe ze moeten staan. Zo maak ik weer een paar mooie shots.

Vandaag vliegen de grauweganzen weer als een raket voorbij. Maar ook een nonnetje komt uit het niets voorbij stuiven. En voordat ik heb kunnen scherpstellen is de vogel al bijna gevlogen.

Ook een aalscholver doet een stealth vliegtuig na maar gelukkig zag ik hem toch op de radar. Maar ook diverse landingen van het watervliegtuig (grauwegans) staan er mooi op.

Ik stap op en ga nog even kijken bij het Frans Vera pad, onderweg wordt ik nog even aangekeken door een edelhert.

Als ik de fiets heb neer gezet zie ik nog net een buizerd weg vliegen. Gelukkig gaat de buizerd niet heel ver weg maar land de buizerd op een omgevallen boom. Zo die kan ik weer even mooi op de plaat zetten. En dan sprint ook hier een vos door het beeldscherm heen en probeer ik hem te volgen. Vlak bij het spoor komt er ook nog een andere vos er bij.

Waar die nou zo snel vandaan komt geen idee. Ik ga nog even terug naar mijn plekje op de hoek en daar zijn ineens nonnetjes even snel op de plaat zetten. Ook veel meeuwen zijn er vandaag en als ze opvliegen is dit toch wel een bijzonder gezicht.

Ik heb het koud en het lichaam is behoorlijk in protest. Dus snel op de fiets naar huis. Vlak bij huis wordt ik nog even gedag gezegd door een prachtig edelhert. En dan zit ook deze middag van een portret van de konikpaarden er weer op.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *