Poelruiterhut en grauwe gans hut

 

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

21-03-2017

Dinsdag ochtend, het weer ziet er lekker uit dus ga ik heerlijk even naar buiten. Nadat ik de hulp-boswachter heb weg gebracht naar school ga ik gelijk door. Vandaag wordt het een Oostvaardersveld ochtend en misschien nog een stukje Oostvaardersplassen. Ik heb de auto geparkeerd en loop via het Poelruiterpad naar de hut.  Maar tijdens mijn wandeling naar de Poelruiterhut zie ik de wolken partijen langs vliegen.

Natuurlijk maak ik een paar foto’s. Ik ben alleen in de hut. Er staat heel veel wind en het is toch nog koud. Voor de hut is het dan ook redelijk stil. Maar een leuke kwikstaart en rietgors laten weten dat ik niet alleen ben bij de hut. Ook een jonge aalscholver komt weer even langs al is het maar voor heel even.

Ook hier komen prachtige wolken partijen langs. De wolken raasden voorbij en de een is nog mooiere van vorm als de ander. Michael de muskusratten vanger komt ook nog even langs rijden. Ik pak mijn spullen, ik vind het te koud er staat te veel wind om stil te blijven zitten of staan. Op het poelruiterpad sta ik tenminste beschut en zo kan ik weer een mooi goudhaantje vast leggen.

Ook de opkomende bloesem wordt prachtig verlicht door de zonnestralen. En de katjes aan de bomen worden ook steeds mooier. Zo ben aangekomen bij de auto en besluit om nog even bij het pad van de grauwe gans te kijken. Tussen de bomen loop ik heerlijk beschut en kan ik nog een mooie​ matkop spotten. Dan ben ik bij de grauwe gans hut. Nou ja daar waai je bijna uit de hut vandaan. De wind staat precies op de hut.

Niet normaal kan bijna de camera niet eens stil houden. Ik neem toch even wat te drinken moet toch uitrusten en de spieren proberen te laten ontspannen. Dus dan ook nog maar wat foto’s van de golven. En van de aalscholvers die vol tegen de wind in moeten vliegen. Na een poosje moet ik er toch maar aan geloven en terug naar de auto gaan. Bij de auto eerst maar weer eens rusten en de pijn weg puffen lijkt wel een bevalling. Via de praamweg en trekweg ga ik weer naar huis. Langs de trekweg spot ik nog een mooie​ buizerd. En in de lage vaart zie ik denk ik een van de laatste grote zaagbekken.

Dus toch nog even stoppen en door de riet spleten de rakkers even op de foto zetten. Zo nu het laatste stukje en dan weer thuis. Bedankt voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Poelruiterhut en grauwe gans hut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *