Oostvaardersveld en de grote bonte specht

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

17-03-2017

Vrijdag ochtend even een klein uurtje op pad. Ik moet er even uit maar ga zeker niet te lang op pad. Ik pak de auto en rij naar de praamweg. Als eerste ga ik even bij de grotepraambult kijken. Ver op de vlakte liggen de edelherten lekker in het zonnetje op temperatuur te komen. En daar achter liggen duizenden brand-ganzen. Iets dichterbij en kijkend naar de zeearend hut staan de konikpaarden.

Met daar achter ook weer duizenden brand-ganzen. Nu stap ik weer in de auto en rijd ik verder de praamweg op. Ik parkeer en loop het stukje naar de poelruiterhut. Op het poelruiterpad kom ik de Vlaamse gaai tegen en het roodborstje.

Bij de hut zelf is het heel rustig. De huismus komt me gezellig even gezelschap houden en zo heb ik toch wat afleiding van de pijn.

Een grauwe gans komt ook nog even langs vliegen. Maar ook de rietgors laat even weten dat ie er is. Ik pak de spullen bij elkaar en loop naar buiten. Ik loop over het bospad naar de auto en wordt verwelkomt door geklop. Wow twee spechten zitten vlakbij in een boom.

Het is een mannetje en een vrouwtje zo dat is leuk. Na wat hak en breek werk verdwijnen ze weer. Dan is een winterkoning op zijn troon bezig en probeert de mooiste prinses van van het poelruiterbos te scoren.

Ik ben weer bij de auto en ga naar huis. het was even lekker maar de pijn neemt de overhand. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Oostvaardersveld en de grote bonte specht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *