Oostvaardersplassen & Het Frans Vera pad

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

22-03-2017

Woensdag middag even naar de Oostvaardersplassen. De hulp-boswachter vraagt in de loop van de ochtend of we nog samen diertjes gaan kijken. Nou daar moet ik nog even over nadenken kanjer. Ik heb een hele slechte dag vandaag en heb veel last. Maar ja dat snoetje daar kan je geen nee tegen zeggen. Ik geef aan dat we in de middag gaan en hoop dan dat ik wat meer opgeknapt ben. Na het eten besluit ik om de hulp-boswachter mee te nemen.We gaan niet heel ver vandaag we gaan naar de achtertuin.

Dus hop de auto in en via de buitenring naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. We lopen heel rustig naar het Frans Vera pad. Daar aangekomen gaan we lekker kijken naar al het moois wat weer gaat langs komen.

De hulp-boswachter kijkt ook mee maar gaat ook lekker spelen met de rietstengel die ze gevonden heeft. We zijn er ongeveer 35 minuten en het is ongelooflijk wat er in die minuten voorbij komt. Heel veel ganzen natuurlijk brandganzen, grauweganzen, nijlganzen. En volgens mij ook nog een slechtvalk. Ook de grote grazers zijn er edelherten, konikpaarden. En nog veel meer een geheugen kaartje met vijfhonderd foto’s in vijfendertig minuten. Geweldig genoten en even aan iets anders kunnen denken dan pijn. Nu weer heerlijk naar huis en weer even ontspannen. Het verhaaltje is kort maar leverde wel een hoop foto’s op. Heel veel kijk plezier.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *