Poelruiterhut en de X-Wingfighter

Maximumtemperatuur:      14  °C.
Minimumtemperatuur:       04  °C.

13-10-2021

Poelruiterhut en de X-Wingfighter:

Woensdag ochtend ik ben weer vroeg wakker en kijk naar buiten. Het is net droog en het zonnetje probeert er door heen te prikken. Hmm zal ik het proberen vandaag. Ja ik pak de spullen vast en verzamel het bij elkaar om zo te vertrekken. Maar eerst even eten en de medicatie innemen. En zo vertrek ik een halfuur later weer naar het Oostvaarderveld. Aangekomen staan er wel wat auto’s maar niet heel veel. Eerst loop ik naar de Oeverloperhut, waar ik als ik aankom twee konikpaarden zie staan die heerlijk staan te smullen van het verse riet.

En zo kijk ik dan ook weer even verder over de Oeverloper plas. Tot mijn verbazing hoor ik een ijsvogel. Ik moet goed speuren maar zie hem uiteindelijk vliegen. Snel de camera er bij pakken en proberen om Speedy Gonzales vast te leggen.

Pff dat gaat niet makkelijk maar het lukt toch. Na dat Speedy Gonzales is vertrokken, komt ook nog even een kleine Zilverreiger buurten. Dus ook de kleine zilverreiger gaat in de geheugenkaart. En de wintertaling zegt ook nog even gedag. Tijd om even naar de Poelruiterhut te lopen. En zo kom ik aan in de Poelruiterhut. Een jonge fuut is voor de hut zijn visjes aan het vangen.

En dat lukt aardig. Dan komen er nog even wat grauwe ganzen voor bij. Een van de ganzen heeft denk ik connecties met Star Wars. Hij vliegt namelijk als een X-Wing Fighter van Luke Skywalker’s uit de Star Wars collectie.

En gaat als een lichtflits voorbij en vliegt zo een nieuwe episode binnen. Zo nu weer even met beide benen op de grond. Ook hier komt de ijsvogel als een flits voorbij.  Maar gelukkig verminderd de ijsvogel vaart en gaat in een van de rietstengels zitten.

Hopelijk blijft de ijsvogel een beetje in de buurt. Gelukkig blijft de ijsvogel wel maar niet heel dichtbij. Toch ben ik er blij mee aangezien ik de ijsvogel lang niet heb gezien. En zo maak ik dan toch weer veel te veel ijsvogel foto’s.

Ik hoop nu natuurlijk dat ook de visarend nog even van zich laat zien. Deze visarend wordt al aardig wat keren waargenomen hier in het gebied. Dus roep ik zachtjes van binnen, kom visarend doe het voor mij. En je raad het al daar is geen visarend. Ik pak de spullen weer in, de accu is namelijk al weer leeg. Het was in ieder geval weer iets langer dan de vorige keer. Zo kon ik deze keer even een uurtje buiten genieten.

Bedankt voor het lezen en kijk, graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

[foogallery id=”13103″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *