Lepelaar

Maximumtemperatuur:      17  °C.
Minimumtemperatuur:       10  °C.

04-10-2021

Lepelaar:

De afgelopen weken cq maanden had ik vernomen dat er diverse leuke waarnemingen waren in het Oostvaardersplassen gebied. Waaronder een jonge lepelaar, diverse kleine zilverreigers en een roodhalsfuut. Dat is altijd leuk natuurlijk. Maar helaas moest ik door ziekte verblijven in het buitenland. En zo zag ik mijn kansen steeds kleiner worden op het vast leggen van deze voor mij bijzondere waarnemingen. Na dat ik mij weer naar Nederland mocht verplaatsen had ik eerst diverse onderzoeken hier in het ziekenhuis. En zo kwam er na de onderzoeken in Nederland en de onderzoeken uit het buitenland toch nog een definitieve uitslag.

En dat was dat toch de prostaat vergroot is en voor problemen zorgt met de blaas en plasbuis. Gelukkig is misschien niet het juiste woord maar het is in ieder geval iets wat behandelbaar is. En niet de chronische aandoeningen zoals besproken in de blog berichtjes hiervoor. Maar wel allemaal heel vervelend moet ik zeggen. Tja en ik heb ook nog niks anders onder de leden, dus dit kan er ook wel weer bij. Dus weer een berg extra medicijnen om de boel te ontspannen en kleiner te maken.

Zo ben ik inmiddels al weer een paar weekjes verder en gaat het langzaam een stukje beter. En zo was ik begin Oktober even er op uit om bij de Oeverloperhut te kijken. Daar kwam ik ook een hoop mede fotografen tegen die ik toch al een jaartje niet meer gezien en gesproken had. Het was goed ze allemaal weer even gezien en gesproken te hebben. En zo kon ik na een aantal minuten, in ieder geval een mooie Lepelaar op de plaat zetten.

En natuurlijk een van de vele kleine zilverreigers die deze plek lekker hebben uitgekozen om de laatste hapjes naar binnen te werken. Voordat zij weer aan de grote vogeltrek beginnen om naar de warmte te gaan. Toen liet ook een vos zich even zien en kon ik die ook mooi vast leggen.

En voor mij een compleet nieuwe waarneming was de roodhalsfuut die op de plas achter bij de Oeverloperhut aanwezig was. En dat was wel even leuk en nieuwe soort en waarneming voor mij zelf. En zo klaar voor het grijpen! Nou ja grijpen. Uiteraard niet vlakbij maar door het zonnetje kon ik toch nog een aardig plaatje maken van de roodhalsfuut.

En zo was de eerste stap buiten en in mijn geliefde natuur gebied weer gezet. En hoe ging dat nou viel het mee! Dat viel vies tegen helaas, ik was eigenlijk na een 30 minuten al aan het einde van mijn latijn. Maar het begin is er. Nu snel met de auto aan de terug reis naar huis beginnen. En hopelijk gaat het volgende uitstapje weer wat beter.

Bedankt voor het lezen en kijken graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

[foogallery id=”13151″]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *