Poelruiterhut en de eerste putters

Maximumtemperatuur:   12  °C.
Minimumtemperatuur:     6  °C.

15-04-2017

Zaterdag morgen lekker met de hulp-boswachter op stap. We gaan naar de poelruiterhut. Eerst eten we even met zijn allen gezellig een broodje. En als we klaar zijn dan springen we in de auto en rijden via de trekweg en de praamweg naar het Poelruiterpad. Ik parkeer de auto langs de Praamweg en kan zo het kortste stukje lopen via het Poelruiterpad naar de hut. Toch is dit stukje eigenlijk al weer veel te veel. Op het Poelruiterpad in het bos gedeelte worden we even opgehouden door een zwartkop.

Deze zingt uit volle borst en wij kijken en luisteren mee. We lopen weer verder en lopen de hut binnen. We zijn op dit moment nog met z’n tweetjes in de hut. En worden we weer verwend met de kwikstaart en een boerenzwaluw die alles even van dichtbij komt bekijken. Luid schreeuwend komt er een buizerd overgevlogen. Ook komt het paartje wilde eend weer even langs.

Bij de krakeendhut komt een groepje knobbelzwanen vandaan gevlogen en ze komen onze kant op. Ik heb de camera al klaar liggen. En zo maak ik dus weer een leuke serie van de knobbelzwaan. Ook komen de konikpaarden een beetje uit het bos gedeelte en zie ik ze aan de overzijde staan. Inmiddels landen de boeren zwaluwen in de boompjes rond de hut.

En ook de kwikstaarten bezetten een aantal takjes. Een achtergebleven knobbelzwaan vliegt nog achter zijn familie leden aan die net eerder voorbij vlogen. Inmiddels zijn twee collega spotter de poelruiterhut binnen gelopen en zeggen we elkaar even vriendelijk gedag. Ook de hulp-boswachter wordt even vriendelijk gedag gezegd. De collega spotters komen niet uit de buurt een uit Alkmaar en de ander uit Amsterdam. Er komen twee putters in het boompje zitten, nou ja zitten ze huppen van het ene takje naar het andere takje.

Maar we kunnen ze toch mooi vast leggen. Ik zie een ree wat schichtig heen en weer gaan op het veld aan de overkant. Maar kan verder niks ontdekken.

Dan loop ik naar de andere kant van de hut en kan ik schuiner het bos in kijken. En ik zeg nou ja daar loopt iemand aan de overkant met een rood / oranje tasje op zijn /haar rug. De twee collega spotter melden gelijk dat het een vrouw is en dat zij die ook al door het veld hebben zien lopen waar dat niet mag tussen de kleine en grote praambult.

Ik ga bellen met de boswachter aangezien nu ook de paarden uit het bos komen lopen. Ik heb boswachter Jakko aan de telefoon en leg de situatie uit. Jakko geeft aan deze kant op te komen. Ik zeg de mede spotters samen met de hulp-boswachter gedag, en dan gaan we lekker naar de auto om eventueel de locatie aan te geven aan de boswachter. Vlak bij de auto zien we Jakko de boswachter voorbij rijden. Jakko belt nog even en geeft aan de mevrouw gezien te hebben en gaat die kant op. Hij bedankt nog even voor de melding. Ik geef aan geen probleem en graag gedaan. Zo we stappen in de auto en gaan lekker naar huis. Nou we rijden nog even langs de tulpen velden om een paar foto’s te maken.

Hierna rijden we lekker naar huis. Zo foto’s van de tulpen velden in de pocket nu onderweg naar een warm kopje koffie. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Poelruiterhut en de eerste putters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *